Εκδήλωση «Από τον πόλεμο του 1897 στη Μικρασιατική Καταστροφή»
Κοινωνία

Εκδήλωση «Από τον πόλεμο του 1897 στη Μικρασιατική Καταστροφή»

Μία ιδιαίτερη εκδήλωση με θέμα «Από την ατυχία στην καταστροφή: Από τον ατυχή πόλεμο του 1897 στη Μικρασιατική Καταστροφή» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, στις 20:00, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης (Αφροδίτης 4, Πεύκη, πλησίον Ηλιακού χωριού).

Ομιλητής θα είναι ο ιστορικός δρ. Δημήτρης Μπαχάρας και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Όπως αναφέρει σχετικά ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης: «Τα διδάγματα της ιστορίας αποτελούν όχι μόνο αναπόσπαστο κομμάτι της συλλογικής μας μνήμης, αλλά οδικό χάρτη διαμόρφωσης ολοκληρωμένης προσωπικότητας. Η ιστορική μνήμη είναι οδοδείκτης ζωής. Είναι η συνάντηση του παρελθόντος με το σήμερα με σκοπό την κατάκτηση του μέλλοντος».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, τονίζει ότι: «Χωρίς τη γνώση της ιστορίας μας, πορευόμαστε “γυμνοί” στο αύριο. Η ιστορία μας είναι κομμάτι της ταυτότητάς μας, όλα όσα μας κληροδοτήθηκαν, ημέρες καλές και ημέρες πιο δύσκολες… που σε συνδυασμό με την ιστορία που εμείς σήμερα δημιουργούμε… θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές, για να γράψουν με τη σειρά τους τη δική τους ιστορία μαθαίνοντας από το παρελθόν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet