Εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης
Κοινωνία

Εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Το ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης σε συνδιοργάνωση με το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών – ΙΔΙΣΜΕ, τον Σύλλογο Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «Ιωνία» και τον Ι.Ν. Αγίου Πεντελεήμονος Πεύκης, διοργανώνουν εκδήλωση προβολής του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Η Ανατολή έδυσε» για την επέτειο για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, τη Μικρασιατική Καταστροφή, που συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 στις 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρυσ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου, Πεύκη). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση:

Πώς, πότε και γιατί κόπηκε ο ομφάλιος λώρος μας με την Ανατολή; Το ντοκιμαντέρ αφορά στη Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή (1919-1922). Η Εθνική μας αυτή τραγωδία ξετυλίγεται μέσα από τον αυθεντικό λόγο του Μικρασιάτη Κώστα Μισαηλίδη, πολεμικού ανταποκριτή, δημοσιογράφου και ποιητή. Από τα σκληρά πεδία των μαχών και τα ερείπια, αναδύεται το ανθρώπινο δράμα.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η Ειρήνη Σαρίογλου, επίκουρη καθηγήτρια Νεώτερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, γενική γραμματέας και του ΙΔΙΣΜΕ, καθώς και η ομάδα της.

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Παπαηλιού.
Ιστορικός Σύμβουλος: Ειρήνη Σαρίογλου
Αφήγηση: Γιώργος Κέντρος
Μουσική: Γιάννης Βοργίας.

Εκδήλωση για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης / αφίσα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet