Ελ. Αντωνοπούλου: Στον 1ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Πεύκης ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ
Κοινωνία

Ελ. Αντωνοπούλου: Στον 1ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Πεύκης ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ

Ύστερα από την ανακοίνωση του Σίμου Νικολιδάκη, τακτικό μέλος του ΚΟΙΠΑΠ, στην οποία έκανε λόγο για «κρούσματα στον 1ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Πεύκης και αργοπορημένη ενημέρωση των γονέων», η Ελένη Αντωνοπούλου, παιδαγωγός του 1ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Πεύκης και μέλος Δ.Σ. ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ, απαντά, προκειμένου, όπως αναφέρει, να «αποκατασταθεί η αλήθεια».

Ειδικότερα, η κ. Αντωνοπούλου αναφέρει:

«Κύριε Σ. Νικολιδάκη θα ήταν καλό, πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενημέρωση των δημοτών /κατοίκων για θέματα που αφορούν τους παιδικούς μας σταθμούς, να επικοινωνήσετε και να ενημερωθείτε προσωπικά, από την διευθύντρια Παιδικής Φροντίδας Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Λυκόβρυσης – Πεύκης, κ. Βαρδάκου. Προς αποκατάσταση της αλήθειας :

Στον 1ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης εμφανίστηκαν μέσα σε διάστημα πέντε ημερών τρία εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία έχουν τεκμηριωμένη επιδημιολογική συσχέτιση και ενδείξεις μετάδοσης, στο πλαίσιο του σταθμού. Τα δύο ανήκουν στο βοηθητικό προσωπικό (και όχι σε εκπαιδευτικούς, όπως αναφέρετε) και το ένα σε παιδάκι. Η διευθύντρια κυρία Βαρδάκου ενημερώθηκε για το τρίτο κρούσμα το βράδυ της Τρίτης 14/6/2022, διότι τότε επιβεβαιώθηκε το αποτέλεσμα του τεστ. Αμέσως ενημερώθηκε ο παιδίατρος των σταθμών, ο οποίος έδωσε οδηγίες σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ: “ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ SARS-CoV-2 (COVID-19), ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΒΡΕΦΙΚΟΥΣ, ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ” (24 Μαΐου 2022).

Συγκεκριμένα, στις σελίδες 25 και 26 του πρωτοκόλλου αναφέρονται οι οδηγίες που δόθηκαν και στους γονείς: (τις αναφέρω περιληπτικά) α) παιδιά που δεν έχουν ιστορικό νόσησης covid 19 το τελευταίο 6μηνο και είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος στον παιδικό σταθμό, πρέπει να απομακρυνθούν από το σταθμό και να παραμείνουν στο σπίτι τους σε 5ήμερη “καραντίνα” β) παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης covid 19 το τελευταίο 6μηνο και είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος, δεν χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα και προσέρχονται κανονικά στον παιδικό σταθμό.

Για το λόγο αυτό την Τετάρτη 15/6, την Πέμπτη 16/6 και την Παρασκευή 17/6 μπορούμε να δεχτούμε μόνο τα παιδιά που έχουν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο. Τηρούμε, ακριβώς, τις οδηγίες που μας έχουν δοθεί. Γιατί ενδιαφερόμαστε για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών – μαθητών μας και κατ’ επέκταση των οικογενειών τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet