Ενέργειες – δράσεις για την προστασία αδέσποτων ζώων στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Ενέργειες – δράσεις για την προστασία αδέσποτων ζώων στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Τις ενέργειες – δράσεις στις οποίες έχει προβεί τα τελευταία χρόνια για την προστασία των αδέσποτων παρουσιάζει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Μεταξύ άλλων η δημοτική αρχή σημειώνει: «Σύμφωνα με τον νόμο 4830 (ΦΕΚ 169/18-09-2021) για το νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΓΟΣ” και λοιπές διατάξεις ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης με τις υπηρεσίες του (Δ/νση Περιβάλλοντος), αλλά και τους καθ’ ύλην αρμόδιους αντιδημάρχους μεριμνά για την προστασία των αδέσποτων ζώων εντός των διοικητικών του ορίων. Σύμφωνα και με την νέα ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει με ευκρίνεια τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις από τους οικείους Δήμους χωρίς ωστόσο να υπάρχει και η αντίστοιχη μέριμνα για χρηματοδότηση προγραμμάτων, πρωτοβουλιών και δράσεων προς επίτευξη των σκοπών της προστασίας των αδέσποτων ζώων.

Όσον αφορά στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης αναφέρουμε ότι και πριν την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας (Νόμος 4830/ΦΕΚ 169/18-09-2021) είχε προβεί και συνεχίζει με αίσθημα ευθύνης να υλοποιεί δράσεις και πρωτοβουλίες σχετικά με την προστασία των αδέσποτων ζώων με επιβάρυνση του δημοτικού προϋπολογισμού».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet