Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την παράτυπη μετανάστευση
Κοινωνία

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την παράτυπη μετανάστευση

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Οι κοινωνικές επιπτώσεις της παράτυπης μετανάστευσης στην Ελλάδα του 21ου αιώνα» που συνδιοργάνωσαν ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Πεύκη» και ο Εμπορικός Σύλλογος Λυκόβρυσης – Πεύκης, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, στις 7:00 το απόγευμα, στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης».

Ομιλητής ήταν ο κ. Θεόδωρος Φούσκας, PhD, κοινωνιολόγος.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Σπυρίδων Φλογαΐτης, καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών σε δύο εκλογές. Οι ακροατές εκτίμησαν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των Συλλόγων, «τη μεστή, παραστατική και βαθιά ανθρωπιστική του προσέγγιση».

Ο κεντρικός ομιλητής Θεόδωρος ΦούσκαςΟ κυρίως ομιλητής παρουσίασε την επιστημονική προσέγγιση για τις κοινωνικές επιπτώσεις της παράτυπης μετανάστευσης, αναφερόμενος στο σύνολο των κοινωνικών σχέσεων μεταξύ των κατοίκων της χώρας υποδοχής, των νόμιμων μεταναστών και των παράτυπων μεταναστών. Η ομιλία του, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ξεπέρασε τα συνήθη στερεότυπα, με αναφορές σε αποτελέσματα επιστημονικών μελετών, αναδεικνύοντας με διαλεκτικό τρόπο τις θετικές και αρνητικές πλευρές των σχετικών κοινωνικών θεμάτων».

Στο τέλος δέχθηκε μεγάλο αριθμό ερωτήσεων, δείγμα του ισχυρού ενδιαφέροντος του κοινού.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Χρήστος Φωτίδης, πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση σε φιλικό περιβάλλον.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Συλλόγων ευχαριστούν, στην ανακοίνωσή τους, όλους όσους παραβρέθηκαν στην ομιλία, καθώς και το κατάστημα «Alios espresso & more» για την προσφορά του καφέ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet