Ενιαία δημοτικά τέλη σε Λυκόβρυση και Πεύκη προτείνει η Λυκόβρυση – Πεύκη 2020
Κοινωνία

Ενιαία δημοτικά τέλη σε Λυκόβρυση και Πεύκη προτείνει η Λυκόβρυση – Πεύκη 2020

Ενιαία δημοτικά τέλη σε Λυκόβρυση και Πεύκη προτείνει η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση Πεύκη 2020, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχουν φτηνά και ακριβά δημοτικά τέλη, υπάρχουν κακές και φτηνές δημοτικές υπηρεσίες».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Δεν υπάρχουν φτηνά και ακριβά δημοτικά τέλη – Υπάρχουν κακές και φτηνές δημοτικές υπηρεσίες!!!

Όταν κάθε χρόνο έρχεται η ώρα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των δημοτικών τελών τόσο η πλειοψηφούσα παράταξη των δημοτικών συμβούλων όσο και αυτές της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας διαγκωνίζονται στο ποια θα υπερθεματίσει σε λαϊκισμό ή σε όψιμο ενδιαφέρον για την οικονομική κατάσταση των συνδημοτών μας ή των επιχειρηματιών του Δήμου μας. Όλοι ανεξαιρέτως ενδιαφέρονται για μειώσεις δημοτικών τελών χωρίς να εστιάζουν, όπως θα έπρεπε, στη χρηστή τους χρήση ή τη θεσμοθετημένη ανταποδοτικότητά τους στις άπειρες ανάγκες του Δήμου μας. Είναι μια πολύ όμορφη ευκαιρία να λαϊκίσουν και να ταχθούν κατ΄ επίφαση αλληλέγγυοι στους δημότες.

Εμείς θεωρούμε πως τα δημοτικά τέλη είναι ένα ακανθώδες κάθε φορά πρόβλημα που μόνο με νηφάλιες προσεγγίσεις επιλύεται. Για τον λόγο αυτό παραθέτουμε τις σκέψεις μας -τίποτα άλλο δεν μπορούμε να κάνουμε προς το παρόν- στην προσπάθειά μας να συνεισφέρουμε στη γενικότερη προβληματική του θέματος.

Αρχικά υποστηρίζουμε πως τα δημοτικά τέλη πρέπει να είναι ενιαία και για τις δύο πόλεις μας τη Λυκόβρυση και την Πεύκη, τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τους επαγγελματίες του Δήμου μας. Δεν υφίσταται ιδιαίτερος λόγος να υπάρχουν διαφοροποιήσεις καθότι η ανάπτυξή και των δύο πόλεων μας μετά την ένωσή τους  καλλικρατικά είναι ομοιογενής και ενιαία. Και για να κάνουμε την πρότασή μας πιο συγκεκριμένη εισηγούμεθα να είναι 1,70 για τα νοικοκυριά και ο μέσος όρος των σημερινών δημοτικών τελών Λυκόβρυσης – Πεύκης για τους επαγγελματίες.

Πρέπει να γνωρίζουμε όλοι πως το κόστος των ανταποδοτικών υπηρεσιών των δημοτικών τελών πρέπει να είναι ισοσκελισμένο με ό,τι εισπράττεται από αυτά! Ό,τι εισπράττεται πρέπει να αποδίδεται στους πολίτες του Δήμου μας ως παροχή υπηρεσιών. Τέλος επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά πως όταν τελειώσει το ειδικό τέλος του Κολυμβητηρίου για τους κατοίκους της Λυκόβρυσης τον Ιούνιο του 2019 τα δημοτικά τέλη της Λυκόβρυσης και της Πεύκης πρέπει να είναι στα ίδια επίπεδα.

Με αυτές τις απλές σκέψεις μας η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 θεωρεί πως συμβάλλει με νηφάλιο τρόπο στη γενικότερη προβληματική που αφορά τη ρύθμιση των δημοτικών τελών του Δήμου μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet