Επιτυχημένη εκδήλωση του Συλλόγου «Ο Τάλως» για τους μύθους και θρύλους της Κρήτης
Εκδηλώσεις

Επιτυχημένη εκδήλωση του Συλλόγου «Ο Τάλως» για τους μύθους και θρύλους της Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 η εκδήλωση του Συλλόγου Κρητών Λυκόβρυσης – Πεύκης «Ο Τάλως» με θέμα «Μύθοι και Θρύλοι της Κρήτης», σε συνδιοργάνωση με το ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ.

Στο κατάμεστο από φίλες και φίλους του Συλλόγου Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, ξαναζωντάνεψαν εννέα μύθοι και θρύλοι της Κρήτης, από τους Συλλόγους «Ο Τάλως» και τους «Δροσουλίτες», μέχρι τον νεραϊδοπαρμένο λυράρη, εμπλουτισμένοι με αφήγηση, δραματοποίηση, οπτικό υλικό, ζωντανή μουσική και χορούς.

Φυσικά, επακολούθησε το καθιερωμένο κρητικό κέρασμα με τσικουδιά και σπιτικά εδέσματα στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κ. Νικολιδάκης, οι αντιδήμαρχοι Π. Μπόλλας, που εκπροσωπούσε και τον απουσιάζοντα δήμαρχο, και Π. Ιωάννου, η πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Β. Νικολαροπούλου, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων, Μ. Πατεράκης, ο πρόεδρος της Κρητικής Εστίας, Ι. Κατσαράκης, πολλοί εκπρόσωποι Κρητικών Συλλόγων και τοπικών Συλλόγων της πόλης, και οι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου «Ο Τάλως» Στ. Πετρουλάκης και Γ. Καρχιλάκης.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Κρητών ευχαριστεί όλους τους συντελεστές, τον Δ. Νικολάου (concept-εκτέλεση), τους αφηγητές Γ. Φραγκάκη που είναι και ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου, Αλ. Κωνσταντοπούλου, Μ. Κουφαλιτάκη, Γ. Λαγούρο, Χρ. Σημαντήρα, Π. Κασσελάκη, Κ. Κιούση, Γ. Καρχιλάκη, Ε. Μουζουράκη, τη χορευτική ομάδα «Νεράιδες» με τη χορογράφο Σ. Τσιτσοπούλου-Βεντούρη, τους μουσικούς Ν. Καραβυράκη (λαούτο), Μ. Σταυρακάκη (Μερτζάνη, λύρα) και Κ. Ανετάκη (κιθάρα), τους νέους και νέες του χορευτικού του Συλλόγου, τις εθελόντριες που ετοίμασαν τα σπιτικά εδέσματα και το ανθοπωλείο «Εύχαρις» που πρόσφερε τον στολισμό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και το συλλεκτικό Ημερολόγιο 2020 του Συλλόγου, που αναφέρεται σε δώδεκα Μύθους και Θρύλους της Κρήτης, ευγενική χορηγία του ιδιοκτήτη των σχολών «Ελληνοαγγλική Αγωγή», Χ. Κακαδιάρη, τον οποίον και ο Σύλλογος ευχαριστεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet