Ευχές για τη νέα χρονιά, αλλά και παράπονα για τις σχολικές υποδομές από τον Γ. Θεοδωρακόπουλο
Κοινωνία

Ευχές για τη νέα χρονιά, αλλά και παράπονα για τις σχολικές υποδομές από τον Γ. Θεοδωρακόπουλο

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών, καθώς και πολλά στελέχη της βρέθηκαν σήμερα σε όλα τα σχολεία του Δήμου Λυκόβρυση – Πεύκης και έδωσαν από κοντά τις ευχές τους στη σχολική κοινότητα όλων των βαθμίδων.

Ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στις δηλώσεις του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ανέφερε:

«Τα σχολεία και της Πεύκης και της Λυκόβρυσης, ενώ έχουν εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι δεκάδες μαθητές μεταγράφονται από τα ιδιωτικά  στα δημόσια σχολεία, εν τούτοις παρουσιάζουν πολλές ελλείψεις. Όχι σε βιβλία ή διδακτικό προσωπικό, αλλά στις υποδομές, εκεί που έχει αρμοδιότητα η δημοτική αρχή. Γι’ αυτό και τα παράπονα ήταν πολλά και δικαιολογημένα. Θα παρακαλούσα ιδιαιτέρως τον δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους να δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Τόσο εγώ όσο και στελέχη της παράταξής μας είμαστε στη διάθεσή τους για να βοηθήσουμε».

Επίσης, ο κ. Θεοδωρακόπουλος τόνισε ότι «έχουμε όλοι υποχρέωση να είμαστε δίπλα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και δίπλα στις οικογένειες. Δεν είναι σωστό να στηρίζεται η λειτουργία του σχολείου στους πραγματικά δραστήριους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, ούτε πρέπει να λύνονται όλα σχεδόν τα προβλήματα από την τσέπη των γονέων. Ο Δήμος έχει υψηλό δημοτικό φόρο, από τον οποίο το 25% είναι υποχρεωτικά για τα σχολεία. Μάλιστα, πριν από τρία χρόνια, η δημοτική αρχή του κ. Μαυρίδη αύξησε τον δημοτικό φόρο για την Πεύκη κατά 54%. Άρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες για δήθεν οικονομική στενότητα».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο πρώην δήμαρχος Πεύκης επισήμανε ότι τα σχολεία άνοιξαν χωρίς να έχει γίνει το καλοκαίρι η παραμικρή παρέμβαση σε αυτά από τον Δήμο, προσθέτοντας πως «η μεγάλη παράταξη της Συμμαχίας Πολιτών θα παρακολουθεί από κοντά τη λειτουργία των σχολείων, όπως έκανε και όλα αυτά τα χρόνια».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet