Ευχές για τον Δεκαπενταύγουστο από τη Λυκόβρυση Πεύκη 2020
Κοινωνία

Ευχές για τον Δεκαπενταύγουστο από τη Λυκόβρυση Πεύκη 2020

Ευχές για τον Δεκαπενταύγουστο δίνει η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση Πεύκη 2020.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Είναι αλήθεια πως ο μήνας Αύγουστος χαρακτηρίζεται από τον λαό μας ως ο μήνας της Παναγιάς! 

Ο Δεκαπενταύγουστος θεωρείται το Πάσχα του καλοκαιριού γιατί θρησκευόμενοι και μη, ευλαβούνται την Παναγία μας και τιμούν με ιδιαίτερη και πηγαία θρησκευτικότητα τη χάρη της.

Η πατρίδα μας είναι γεμάτη από εκκλησίες, μοναστήρια και εξωκλήσια της Παναγιάς, που ανήμερα της γιορτής της συγκεντρώνουν χιλιάδες πιστούς, οι οποίοι της εναποθέτουν τα προβλήματά τους και την παρακαλούν να μεσιτεύσει στον γιο της Ιησού Χριστό, για την επίλυσή τους.

Τα αμέτρητα πανηγύρια που από παράδοση και πίστη στήνονται σε όλη την Ελλάδα ανήμερα της Παναγιάς, δείχνουν πως ο λαός μας διατηρεί ακόμη τις αξίες του και την πίστη του, όσο κι αν κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχθούν.

Ιδιαίτερα στις μέρες μας, που ο λαός μας τραβάει την ανηφόρα του και τον Γολγοθά του, ας σκύψουμε όλοι μας με πίστη και ας την παρακαλέσουμε, όπως τόσες φορές το έχει κάνει στο διάβα της ιστορίας μας, να σκύψει σαν στοργική μάνα και να βοηθήσει για μια ακόμη φορά τα παιδιά της, τους Έλληνες, να ξαναβρούν τον δρόμο τους σε μια πορεία προοπτικής, οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας και ανάπτυξης, ώστε οι κόποι και οι θυσίες τους να ευδοκιμήσουν!!!

Αυτή η μέρα είναι όμως και ιστορική για το ελληνικό έθνος.

Δεν θα πρέπει εμείς  οι Έλληνες να λησμονήσουμε, πως αυτή τη μέρα διάλεξαν οι Ιταλοί, την ημέρα που όλο το έθνος γιόρταζε, ύπουλα και άνανδρα να τορπιλίσουν έξω από το λιμάνι της Τήνου το θωρηκτό μας την ΕΛΛΗ, δημιουργώντας  εκείνη την ημέρα και τους πρώτους ουσιαστικά ήρωες, του ελληνοϊταλικού πολέμου που ακολούθησε.

Μνήμες ιστορικές που δεν πρέπει να ξεχνιούνται!!!

Η δημοτική ομάδα ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ – ΠΕΥΚΗ 2020 εύχεται σε όλους τους συμπολίτες μας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet