Ηλ. Κατσαρός: Οι υπηρεσίες Πρασίνου στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης πρέπει να ενισχυθούν και όχι να δωθούν σε ιδιώτες
Κοινωνία

Ηλ. Κατσαρός: Οι υπηρεσίες Πρασίνου στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης πρέπει να ενισχυθούν και όχι να δωθούν σε ιδιώτες

Απερίφραστα κατά την εκχώρησης των υπηρεσιών Πρασίνου σε ιδιώτες τάσσεται η δημοτική παράταξη Πολίτες σε Δράση, Λυκόβρυση Πεύκη Μαζί, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Ηλία Κατσαρό.

Επίσης, θέτει ζήτημα για τον τρόπο που ελήφθη η σχετική απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή, αλλά και για τον χρόνο που συνεδριάσει το συγκεκριμένο όργανα.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Οι χώροι πρασίνου, αν φυσικά συντηρούνται και διατηρούνται σε καλή κατάσταση, αποτελούν ένα από τα βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η υπηρεσία Πρασίνου να είναι επαρκώς στελεχωμένη και να έχουν οι υπάλληλοι τα κατάλληλα μέσα ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.

Στον Δήμο μας ο προβληματισμός για την εικόνα που παρουσιάζουν οι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου, αντί να υποδεικνύει την ανάγκη για ενίσχυση της υπηρεσίας πρασίνου, μετουσιώνεται σε ανάθεση των υπηρεσιών σε ιδιωτική εταιρεία. Δηλώνουμε, χωρίς καμία περιστροφή, ότι είμαστε απέναντι στην εργολαβική ανάθεση σε ιδιώτη των υπηρεσιών   συντήρησης πρασίνου, η οποία εκτός από δαπανηρή, μας δημιουργεί αμφιβολίες για το αποτέλεσμα.

Εξίσου μεγάλη ανησυχία με την ουσία της απόφασης μας προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο  ελήφθη. Οι δύο αποφάσεις ανάθεσης, μία για τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου της Λυκόβρυσης και μία για τους αντίστοιχους της Πεύκης, πάρθηκαν ως έκτακτα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία η παράταξη που διοικεί, σύμφωνα με τις παρεμβάσεις που έγιναν από το υπουργείο Εσωτερικών μετά από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019,  έχει ορίσει τους έξι από τους εννέα συμβούλους.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής λαμβάνουν χώρα πρωινές ώρες, στις οποίες οι εργαζόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι, όπως συμβαίνει και στις περιπτώσεις του τακτικού και του αναπληρωματικού εκπροσώπου μας, δυσκολεύονται να συμμετέχουν. Έχουμε καταθέσει αίτημα στο παρελθόν, και το επαναλαμβάνουμε και τώρα, οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής να διεξάγονται απογευματινές ώρες ώστε να διευκολύνεται η συμμετοχή όλων των συμβούλων και η τεκμηρίωση των απόψεων των παρατάξεων που εκπροσωπούν.

Ολοκληρώνοντας, σχετικά με το ατυχές σχόλιο που διαβάσαμε σε δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης, ότι δήθεν στηρίζουμε τις «εν κρυπτώ» ιδιωτικοποιήσεις διά της απουσίας μας, εκτιμούμε πως οι συνάδελφοι, οι οποίοι αδίκως δεν εκπροσωπούνται στην Οικονομική Επιτροπή, είναι σε θέση να αντιληφθούν τη δυσκολία ενός εργαζόμενου δημοτικού συμβούλου να συμμετέχει σε πρωινές συνεδριάσεις. Δεν έχει περάσει άλλωστε αρκετός καιρός από τότε που ορθώς ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Άρης Κυριακίδης, αιτήθηκε να  μην ξεκινούν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16.00, αλλά αργότερα, ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι να παρευρίσκονται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet