Η Κ. Τζήκα στην εκστρατεία του ΕΣΟΑ κατά της ενδοοικογενειακής βίας εν μέσω «Covid-19»
Αθλητισμός

Η Κ. Τζήκα στην εκστρατεία του ΕΣΟΑ κατά της ενδοοικογενειακής βίας εν μέσω «Covid-19»

Στο φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας το οποίο, επί των ημερών του εγκλεισμού στο σπίτι για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας υγειονομικής διογκώνεται, αναφέρεται ο πρώην δήμαρχος Πεύκης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Ειδικότερα, όπως τονίζει «η πανδημία του κορωνοϊού και η αναγκαστική παραμονή στο σπίτι έχει δημιουργήσει παγκοσμίως κάποιες παρενέργειες. Η έξαρση της οικογενειακής βίας είναι μία από αυτές με θύματα κυρίως τις γυναίκες.

Όπως προσθέτει ο κ. Θεοδωρακόπουλος, μεγάλοι φορείς και οργανώσεις, όπως και σημαντικές προσωπικότητες έχουν στρατευτεί στον αγώνα κατά της ενδοοικογενειακής βίας. Στην Ελλάδα ιδιαίτερη δράση έχει αναπτύξει η Ένωση Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ), που έχει μέλη τούς Ολυμπιονίκες αλλά και όλους τους πρωταθλητές που έχουν πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ΕΣΟΑ, μάλιστα, έχει απευθυνθεί και σε γυναίκες με σημαντική δράση στον Αθλητισμό και την Κοινωνία. Μεταξύ αυτών, όπως αναφέρει ο πρώην δήμαρχος, είναι και η Πευκιώτισσα Κατερίνα Τζήκα, μέλος της Επιτροπής «Αθλητισμός και Γυναίκα» της ΕΟΕ (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή) και αντιπρόεδρος της Οργάνωσης «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά».

Αναφερόμενη στη συμμετοχή της η κ. Τζήκα αναφέρει:

«Με μεγάλη χαρά δέχτηκα να συμμετέχω στην εκστρατεία του συλλόγου των Ελλήνων Αθλητών που έχουν λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) και απάντησα αμέσως θετικά στην πρόσκληση της προέδρου, Βούλας Κοζομπόλη, μέλους της ασημένιας ομάδας υδατοσφαίρισης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Στόχος μας είναι να προλάβουμε και να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή που προέρχεται μέσα από το ίδιο το σπίτι».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet