Η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών πέρασε από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών πέρασε από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών συμμετείχε και φέτος ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. H φλόγα πέρασε από τον Δήμο το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, ερχόμενη από το Γαλάτσι. Η παράδοση έγινε από τη Μαύρα Χατζηδημητρίου,  υπεύθυνη αιμοδοσίας-προϊσταμένη του τμήματος Υγείας και Υγιεινής του Δήμου Γαλατσίου.

Αφού πέρασε από  την πλατεία της Λυκόβρυσης, το Ηλιακό Χωριό, την πλατεία Δημοκρατίας και τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων κατέληξε στο άλσος Βαρβαρέσου. Εκεί καταξιωμένοι αθλητές παρέδωσαν τη φλόγα στον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη, ώστε να ανάψει τον βωμό από «τη φλόγα της αγάπης». Οι αθλητές ήταν οι Ολυμπιονίκες της Ρυθμικής Γυμναστικής Χαρά Καρυάμη και Εύα Χριστοδούλου και ο βαλκανιονίκης στη σφύρα Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος είναι δημότης και γιος εργαζόμενης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια μουσικοθεατρική παράσταση με τους «Πέρα Πλάσματα» στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Πενθημέρου του Δήμου, ενώ η φλόγα παραδόθηκε την επόμενη ημέρα στον Δήμο Αχαρνών από την αντιδήμαρχο Νότα Σοκορέλη.

Η 20ή Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ».

Στο πέρασμα της λαμπαδηδρομίας από τον Δήμο συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, αθλητές και προπονητές  από τους αθλητικούς συλλόγους «Αναγέννηση» και Α.Ο. Πεύκης, από τον σκακιστικό όμιλο «Αριστοτέλης», φιλοξενούμενοι του  οικοτροφείου της ΕΠΑΨΥ, ομάδα μελών από τα ΚΑΠΗ του Δήμου, αιμοδότες της Τράπεζας Αίματος του Δήμου, μέλη της «ΓΕΦΥΡΑΣ ΑΓΑΠΗΣ» και πλήθος πολιτών.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης δήλωσε σχετικώς:

«Ο Δήμος μας, θέλοντας να διαδώσει  δυναμικά το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, συμμετείχε και φέτος Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας, στηρίζοντας την προσπάθεια των διοργανωτών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη βοήθειά τους στη διεξαγωγή το ΕΚΑΒ, το Αστυνομικό μας Τμήμα, την Εταιρεία Βίκος για τη χορηγία σε εμφιαλωμένο νερό, τους εργαζομένους και τους εθελοντές του Δήμου που εργάστηκαν για τη δράση. Τέλος, τους πρωταθλητές μας, τους συλλόγους και τους συμπολίτες μας που συμμετείχαν στη λαμπαδηδρομία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet