Η Μ. Πατούλη-Σταυράκη στη βράβευση μαθητών σχολείων Λυκόβρυσης & Πεύκης
Κοινωνία

Η Μ. Πατούλη-Σταυράκη στη βράβευση μαθητών σχολείων Λυκόβρυσης & Πεύκης

Στην εκδήλωση βράβευσης των μαθητών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης που εισήλθαν φέτος στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας παραβρέθηκε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. Με επίκεντρο την «αριστεία» δεκάδες μαθητές βραβεύθηκαν για την επιτυχή πρόσβαση στις ανώτερες και ανώτατες σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αναδεικνύοντας το υψηλό μορφωτικό επίπεδο που παραδοσιακά διαθέτει ο τόπος μας.

Η κα Πατούλη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές και μαθήτριές της από τα λύκεια Πεύκης και Λυκόβρυσης οι οποίοι πέτυχαν στις επιλογές τους, δικαιώνοντας, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της δημοτικής συμβούλου, πάνω απ΄ όλα τους κόπους τους, την αγωνία των γονιών τους, αλλά και τις προσδοκίες των καθηγητών τους, που αποτελούν τους συνοδοιπόρους στο ταξίδι της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σε δήλωσή της η κα Πατούλη-Σταυράκη αναφέρεται και ως εκπαιδευτικός στον διαρκή αγώνα του παιδιού για την κατάκτηση των στόχων του, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Κάθε χρόνο στο πρόσωπό τους βραβεύεται η αριστεία, που σηματοδοτεί τους πρωταγωνιστές του μέλλοντος για τον τόπο μας. Τιμάται η νεολαία που αγωνίζεται να κατακτήσει τη γνώση και τα καταφέρνει. Εύχομαι από καρδιάς να είναι αυτοί που θα αλλάξουν την κοινωνία μας προς το καλύτερο. Στο συναρπαστικό ταξίδι κατάκτησης της γνώσης αξίζουν συγχαρητήρια στους γονείς, τους ήρωες μιας μάχης χωρίς τέλος. Φυσικά η μεγαλύτερη τιμή για κάθε μάχιμο εκπαιδευτικό είναι οι επιτυχίες των μαθητών του, ενώ γι΄ αυτούς που φεύγουν να τον νοσταλγούν όσοι τον γνώρισαν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet