Η Νέα Δημιουργία συμφωνεί με την ανακήρυξη του οικουμενικού πατριάρχη σε επίτιμο Δημότη του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Φωτογραφία: romfea.gr
Κοινωνία

Η Νέα Δημιουργία συμφωνεί με την ανακήρυξη του οικουμενικού πατριάρχη σε επίτιμο Δημότη του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Η δημοτική παράταξη Νέα Δημιουργία δηλώνει ότι συμφωνεί με την ανακήρυξη του πατριάρχη σε επίτιμο Δημότη του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκη.

«Υπερθεματίζουμε το μεγάλο έργο που επιτελεί με παγκόσμια ακτινοβολία και την ουσιαστική συμβολή του τόσο στη διατήρηση του Κέντρου της Ορθοδοξίας στην Κωνσταντινούπολη, όσο και στην ανάδειξη της ελληνορθόδοξης εκκλησίας σε παγκόσμιου κύρους θεσμό, αλλά και στην οικολογία, χαρακτηριζόμενος ως ο “Πράσινος Πατριάρχης”» τονίζει η παράταξη και προσθέτει:

«Εξάλλου ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Δημιουργία Παναγιώτης Ιωάννου έχει γνωρίσει τον παναγιώτατο οικουμενικό πατριάρχη και έχει λάβει την ευλογία του, καθώς και σε ουδέτερο χρόνο είχε την ευκαιρία ο ίδιος γίνει μάρτυρας ενός εμβληματικού έργου που επιτελεί, το οποίο δεν είναι άλλο από την αναγέννηση της ορθοδοξίας στη Σμύρνη.

Η Νέα Δημιουργία οραματίζεται και προσπαθεί να κάνει πράξη την παραγωγική ενασχόληση με τα κοινά, μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις που απλώς επιδιώκουν μικροπολιτικά ωφελεί. Κάθε έργο που αξιολογούμε ως θετικό για τον Δήμο μας είμαστε εδώ για να το στηρίξουμε, προσφέροντας ουσιαστικά ως δημοτική παράταξη.

Αυτονόητο φυσικά είναι ότι σε ενδεχόμενη ανακήρυξη του οικουμενικού πατριάρχη σε επίτιμου Δημότη του Δήμου μας καλείται η δημοτική αρχή να είναι σε συνεννόηση τόσο με τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλο, όσο και με τους ιερείς του Δήμου μας, ώστε να ακολουθήσουμε την εκκλησιαστική εθιμοτυπία, αποδίδοντας τη δέουσα τιμή στο πρόσωπο του πατριάρχη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet