Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης – Πεύκης αποχαιρετά τον Περικλή Κοροβέση
Κοινωνία

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης – Πεύκης αποχαιρετά τον Περικλή Κοροβέση

Με τον δικό τους τρόπο αποχαιρετούν τα μέλη της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης – Πεύκης τον Περικλή Κοροβέση που έφυγε από τη ζωή.

Στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή της η Οργάνωση αναφέρει:

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης – Πεύκης, με βαθιά θλίψη, εύχεται καλό κατευόδιο στον σ. Περικλή Κοροβέση.

Εμβληματική προσωπικότητα της Αριστεράς από τα χρόνια του αντιδικτατορικού αγώνα, οδήγησε με τη μαρτυρία του για τα βασανιστήρια της χούντας στην αποπομπή της Ελλάδας από το Συμβούλιο της Ευρώπης. 

Συνεχής και ενεργή η παρουσία του στα χρόνια της μεταπολίτευσης στα πολιτισμικά, κοινωνικά και πολιτικά πράγματα της χώρας μας μέχρι σήμερα: από τον αγώνα υπέρ των μεταναστών στη γειτονιά του, τον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών, τη δράση του ως δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό του Λ. Αυδή στην Αθήνα, τη συμμετοχή του στην ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και τη σύντομη θητεία του ως βουλευτή του το 2015 (ως τη διαφωνία και αποχώρησή του), τη συμπαράταξή του στον αγώνα της νεολαίας μετά τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, τον αγώνα  υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα των πανεπιστημίων (άρθρο 16), τη συνεχή έγνοια του για τα πολιτισμικά δρώμενα, ως τη συνεργασία του, με την κριτική διεισδυτική του σκέψη και γραφή, με τις εφημερίδες «Εποχή» παλιότερα και «Εφημερίδα των Συντακτών» πιο πρόσφατα.

Το βιβλίο του «Ανθρωποφύλακες» θα μας συνοδεύει σε αυτό το κατευόδιο…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet