Η Πεύκη αποχαιρέτησε μέσα σε κλίμα θλίψης τον αγαπημένο της παπά, τον πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Μπουσδέκη
Κοινωνία

Η Πεύκη αποχαιρέτησε μέσα σε κλίμα θλίψης τον αγαπημένο της παπά, τον πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Μπουσδέκη

Η Πεύκη αποχαιρέτησε, μέσα σε κλίμα θλίψης και συγκίνησης, όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών, τον αγαπημένο της παπά. Ο πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Μπουσδέκης, πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του καθεδρικού Ναού Αγίου Παντελεήμονα, εκοιμήθη πρόωρα σε ηλικία 68 ετών.

Ο πατέρας Δημήτρης είχε χειροτονηθεί διάκονος τον Οκτώβριο 1977 και πρεσβύτερος το Δεκέμβριο 1979.

Ήταν κάτοικος της Πεύκης και υπηρέτησε στους δύο ναούς της πόλης τα τελευταία 13 χρόνια. Το 2007 τοποθετήθηκε στους Αγίους Αποστόλους, δίπλα στον πατέρα Ευστράτιο Φελέκη και στη συνέχεια από τις 10 Οκτωβρίου 2010 τοποθετήθηκε από τον σημερινό μητροπολίτη Κύριλλο στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου για περίπου 50 χρόνια διακονούσε ο πατέρας Χρήστος, ένας ιερωμένος σύμβολο για την πόλη, ο οποίος την περίοδο εκείνη αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και στις αρχές του 2011 εκοιμήθη.

Ο πατέρας Δημήτριος ήταν άξιος διάδοχός του. Το πρώτο ζήτημα που ασχολήθηκε ήταν να φέρει σε πέρας μια σημαντική αποστολή που είχε ξεκινήσει από τον πατέρα Χρήστο, την ανακήρυξη του Ιερού Ναού ως Καθεδρικού. Μέσα σε μεγάλα εμπόδια ο τότε δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, λίγο πριν παραδώσει τη διοίκηση του Δήμου, πέρασε την απόφαση από το τότε Δημοτικό Συμβούλιο Πεύκης. Ήταν η τελευταία συνεδρίαση πριν από την ενοποίηση της Πεύκης με τη Λυκόβρυση. Γι’ αυτή τη συνεδρίαση θα υπάρξει, για ιστορικούς λόγους, αναλυτική ενημέρωση, σημειώνει η παράταξη.

Ο πατέρας Δημήτριος αυτή τη δεκαετία πήρε πολλές πρωτοβουλίες που εκτίμησαν οι πιστοί. Κινήθηκε μαζί με τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου και τις κυρίες της ερανικής επιτροπής πολύ δραστήρια και στάθηκε, με μεγάλη διακριτικότητα, δίπλα στους φτωχούς και ανήμπορους. Ταυτοχρόνως, έκανε μεγάλα βήματα για τον ηλεκτρονικό ναό και με τη βοήθεια ειδικού επιστήμονα, του Πευκιώτη Τάσου Οικονομίδη, καθιέρωσε και μαθήματα πληροφορικής για τους πιστούς και ιδιαιτέρως για την τρίτη ηλικία. Επίσης σημαντική επιτυχία είχε η  προσπάθειά του για την προσέλκυση των νέων και τη συμμετοχή τους στις δράσεις του Ιερού Ναού.

«Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του από τα πρώτα του βήματα στην Πεύκη. Ήταν ένας προικισμένος ιερωμένος με ιδιαίτερη σχέση με τη νεολαία. Είναι μεγάλη απώλεια για την πόλη μας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην πρεσβυτέρα και τα παιδιά του. Δεν θα τον ξεχάσουμε…» ανέφερε ο πρώην δήμαρχος Πεύκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος παρέστη στην εξόδιο ακολουθία επικεφαλής μελών και στελεχών της δημοτικής κίνησης.   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet