Η προστασία των δασών Λυκόβρυσης και Πεύκης στο Δημοτικό Συμβούλιο
Κοινωνία

Η προστασία των δασών Λυκόβρυσης και Πεύκης στο Δημοτικό Συμβούλιο

Αναφορά στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης-Πεύκης για το θέμα των προστασίας των δασών της περιοχής κάνει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών, τονίζοντας ότι είναι αυτή που πίεσε προκειμένου το θέμα να απασχολήσει το Σώμα των δημοτικών συμβούλων.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Πολλές απορίες έχει δημιουργήσει τελευταία η στάση του δημάρχου και της ομάδας του για το θέμα της προστασίας των δασών. Γιατί ναι μεν διαβάζουμε δηλώσεις…αγάπης, αλλά στην πράξη η διοίκηση βρίσκεται σε άλλο μήκος κύματος. 

Κανένας δεν μπορεί να ερμηνεύσει την απαράδεκτη στάση της παράταξης  του κ. Μαυρίδη, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Μαρτίου όταν η δημοτική μας ομάδα (Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Κατερίνα ΦασουλάΦραντζέσκα Αλεξοπούλου, Κώστας Ξανθόπουλος) έφερε εγγράφως για να συζητηθεί εκτάκτως το μεγάλο θέμα των δασών και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Εκεί λοιπόν η παράταξη του κ. Μαυρίδη, που διοικεί τον Δήμο, ψήφισε ΑΡΝΗΤΙΚΑ, δηλαδή ψήφισε ΝΑ ΜΗΝ συζητηθεί καν το θέμα των δασών.  

Τελικά, όμως, δεν τους πέρασε, με ψήφους 17-13. Η πρόταση που παρουσίασε ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, υπερψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και έτσι υποχρεώθηκε η διοικούσα τον Δήμο παράταξη όπως συμμορφωθεί με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Πρόκειται για μια ήττα του κ. Μαυρίδη και της ομάδας του. Και ειλικρινά δεν καταλάβαμε ποτέ τον λόγο που ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ το θέμα των δασών σε μια τόσο κρίσιμη χρονική στιγμή. Τόση υποκρισία; Γιατί;» αναρωτήθηκε  ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Εμείς όμως επειδή θέλαμε μια ενωτική απόφαση, όπως κάνουμε πάντα στα μεγάλα θέματα της πόλης μας, προσπαθήσαμε να συνθέσουμε απόψεις όλων των πλευρών, κάτι που επιτεύχθηκε».

Το Δημοτικό Συμβούλιο στο έκτακτο αυτό θέμα που έθεσε η Συμμαχία Πολιτών για την προστασία των δασών αποφάσισε (αρ. Απόφασης 8/2021) ομόφωνα:

  1. Να υπάρξει  συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς (σημείωση:  δασαρχείο, φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο κ.λπ.).
  2. Να γίνει επέκταση των κλαδεμάτων.
  3. Να γίνουν ενημερωτικές καμπάνιες για τα δάση και την προστασία τους.
  4. Να εμπλουτιστεί το έδασος εντός των δασών, με τις οδηγίες επιστημόνων.
  5. Να γίνει αναδάσωση με τουλάχιστον 100 δένδρα ύψους άνω των 3,5 μέτρων.
  6. Να ζητηθεί βοήθεια από ειδικούς επιστήμονες (φυτολόγους κ.λπ.).
  7. Να παραγγελθεί μελέτη σε ειδικούς για τη βιωσιμότητα των δασών (εξετάζοντας  το παρόν και το μέλλον τους).   

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε εκτάκτως στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της Πύρνας. Το θέμα είχαν προτέινει εγγράφως δυο παρατάξεις, μεταξύ των οποίων ήταν και η Συμμαχία Πολιτών. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομοφώνως «για την σήμανση της παραρεμάτιας περιοχής. Επίσης αποφάσισε τη νομική στήριξη των κατοίκων από δικηγόρο του δήμου και τη νομική παρέμβαση από πλευράς Δήμου εφ’ όσον απαιτηθεί για την αποκατάσταση του χώρου, μετά από αυτοψία της πολεοδομίας και πιστοποίηση τυχόν παρατυπιών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet