Η Συμμαχία Πολιτών επιμένει: Απαράδεκτα ακριβά τα τροφεία στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Η Συμμαχία Πολιτών επιμένει: Απαράδεκτα ακριβά τα τροφεία στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Η δημοτική Κίνηση Συμμαχία Πολιτών γνωστοποιεί ότι θα ξαναφέρει τη Δευτέρα 15/6 στη συνεδρίαση του ΚΟΙΠΑΠ, με πρότασή της, το θέμα της μείωσης των τροφείων των παιδικών σταθμών.

Ειδικότερα, η Συμμαχία σημειώνει ότι «τα υπέρογκα τροφεία που είχαν αποφασιστεί στις 4 Μαΐου 2020, εν μέσω πανδημίας, δεν είναι δυνατόν να παραμένουν, όταν η εικόνα για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς είναι ζοφερή», προσθέτοντας:

«Είναι μια υπεύθυνη απόφαση της παράταξης μας που έχει μοναδικό σκοπό να στηρίξει τις οικογένειες και να δώσει μια ανάσα στα οικονομικά της. Και η διάθεσή μας είναι να συνεργαστούμε όλοι για την απόφαση αυτή, για να κατεβάσουμε μια κοινή πρόταση. Και εννοούμε όχι μόνο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που έχουν εκφραστεί θετικά αλλά και η πλειοψηφία.

»Είναι άδικο να εμφανίζεται αποκομμένη από την Κοινωνία και την πραγματικότητα. Και ειλικρινά θα παρακαλούσαμε η διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ να μην προσπαθήσει να ξεφύγει από την ουσία του προβλήματος, μειώνοντας για αυτό το τρίμηνο τα τροφεία σε όσα παιδιά δεν πηγαίνουν καθημερινά στους παιδικούς σταθμούς λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου.

»Δεν κερδίζει κανείς από επικοινωνιακά παιχνίδια αυτή την ώρα. Όλοι μαζί μπορούμε να συμφωνήσουμε. Πρέπει να ακυρωθεί η ανάλγητη απόφαση του 2018, όπως την είχε περιγράψει τότε ο Σύλλογος Γονέων»

Συνεχίζοντας η παράταξη αναφέρει ότι «πριν από έναν μήνα και εν μέσω πανδημίας, η πλειοψηφία του ΚΟΙΠΑΠ, που έχει την αρμοδιότητα των Παιδικών Σταθμών, του ΚΑΠΗ, του Πολυϊατρείου και της Βιβλιοθήκης  ψήφισε την εισήγηση της προέδρου Μ. Μαμαλάκη, να παραμείνουν και για την περίοδο 2020 – 2021 τα υψηλά τροφεία που πληρώνουν οι γονείς στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας, όπως τα είχε καθορίσει μια άλλη δική τους απόφαση το 2018, που είχε εισηγηθεί η τότε πρόεδρος Ά. Ασπραδάκη», για να συμπληρώσει:

«Αυτή η απαράδεκτη απόφαση 88/2018 της κ. Ασπραδάκη και βεβαίως της πλειοψηφίας του ΚΟΙΠΑΠ είχε δώσει στον Δήμο μας τον τίτλο του… πρωταθλητή με τα πιο αλμυρά τροφεία στην Αττική. Την  απόφαση εκείνη είχε  καταψηφίσει μόνο η συγγραφέας παιδικών βιβλίων και δημοτική σύμβουλος σήμερα με τη Συμμαχία Πολιτών, Φραντζέσκα Αλεξοπούλου.

»Η δημοτική μας παράταξη και ο επικεφαλής της, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επί θητείας του οποίου οι παιδικοί σταθμοί Πεύκης ήταν το κόσμημα του Δήμου, είχαμε πρωτοστατήσει την προηγούμενη πενταετία στον αγώνα για τη ριζική μείωση των τροφείων. Και φυσικά είχαμε καταγγείλει εκείνη την απόφαση. Μάλιστα στις 23 Δεκεμβρίου 2018 είχαμε δημόσια απευθύνει ένα καίριο ερώτημα στην τότε πρόεδρο του ΚΟΙΠΑΠ που είχε την κύρια ευθύνη για αυτή την ανάλγητη απόφαση “γιατί κ. Ασπραδάκη πληρώνουμε μεγαλύτερα τροφεία από την Κηφισιά, τη Φιλοθέη, το Μαρούσι και τη Βουλιαγμένη”».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι «αυτό το ερώτημα ισχύει βεβαίως και σήμερα μετά την πρόσφατη απόφαση 15/2020 (4 Μαΐου 2020) που επικαιροποίησε την απόφαση του 2018. Φυσικά εμείς την καταγγείλαμε και πάλι και μάλιστα πριν ακόμη ληφθεί, με παρεμβάσεις των δυο μελών μας», ενώ προστίθεται ότι «ο Πάνος Καραντζάς, αν. μέλος του ΚΟΙΠΑΠ, ζήτησε δημοσίως να μην περάσει η εισήγηση της κυρίας Μαμαλάκη, ενώ η Μαρία (Μαρήλια) Νικολαΐδου, τακτικό μέλος του Δ.Σ. ζήτησε εγγράφως να αναβληθεί η συζήτηση και βεβαίως επειδή παρανόμως έγινε η συνεδρίαση, χωρίς να μπει σε ψηφοφορία το αίτημα αναβολής που έθεσαν και άλλες πλευρές, καταψήφισε την εισήγηση».

Τέλος, η παράταξη Συμμαχία Πολιτών σημειώνει:

«Το θετικό πάντως είναι ότι αυτή τη φορά δεν ήμασταν μόνοι στην υπόθεση, όπως συνέβη το 2018, αλλά και οι συνάδελφοι των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης είχαν την ίδια πορεία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet