Ι. Βογιατζόγλου: «Είναι η Λυκόβρυση, ανόητε»
Κοινωνία

Ι. Βογιατζόγλου: «Είναι η Λυκόβρυση, ανόητε»

Ο Ιορδάνης Βογιατζόγλου, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης-Πεύκης, μέλος της παράταξης Δήμος Μπροστά+, απευθυνόμενος προς τους δημότες, αναφέρει τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ο συνδυασμός ότι η Δημοτική Κοινότητα της Λυκόβρυσης είναι εκείνη στην οποία υπάρχει πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις, μέσα στα επόμενα χρόνια, ώστε να αυξηθούν σημαντικά τα έσοδα του ενιαίου Δήμου, αλλά και η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ειδικότερα, ο κ. Βογιατζόγλου αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Παραφράζοντας τη γνωστή φράση «It’s the economy, stupid» του James Carville που έμελλε να σημαδέψει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 1992, η οποία ανέδειξε ότι η οικονομία αποτελεί τον μείζονα παράγοντα μεταβολής της ευημερίας μιας χώρας, αντίστοιχα η Λυκόβρυση είναι ο παράγοντας που θα καθορίσει τις επόμενες δεκαετίες την βελτίωση της κοινωνικής ευημερίας του ενιαίου Δήμου. Γιατί όμως το υποστηρίζουμε αυτό;

Υπάρχουν αντικειμενικά χαρακτηριστικά που οφείλουμε να συμπεριλάβουμε στην αξιολόγησή μας. Κατά πρώτον, ενώ στη Λυκόβρυση κατοικεί μόλις το 1/3 των κατοίκων του Δήμου, σε γεωγραφική έκταση η Λυκόβρυση είναι ίση με την Πεύκη, γεγονός που σημαίνει ότι η Λυκόβρυση διαθέτει πολύ περισσότερους ελεύθερους χώρους, οι οποίοι ως στιγμής παραμένουν ανεκμετάλλευτοι. Συνεπώς, η έλλειψη κοινόχρηστων χώρων και ο πολεοδομικός κορεσμός της Πεύκης, επιβάλλει τη δημιουργία επιπλέον κοινόχρηστων χώρων στην Λυκόβρυση.

Επίσης, παρά το γεγονός ότι η Λυκόβρυση αποτελεί μόλις το 1/3 του συνολικού πληθυσμού του Δήμου, λόγω των βιομηχανικών εγκαταστάσεων η Λυκόβρυση εισφέρει πολύ περισσότερους οικονομικούς πόρους αναλογικά με τον πληθυσμό της. Εάν κάνεις προσθέσει την προοπτική δημιουργίας νέων επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή του ΒΙΟΠΑ Λυκόβρυσης-Μεταμόρφωσης και την επικείμενη δημιουργία Mall, γίνεται κατανοητό ότι η Λυκόβρυση στην πραγματικότητα έχει πολύ σημαντική συνεισφορά στα έσοδα του ενιαίου Δήμου.

Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι. Με τα σημερινά δεδομένα η Λυκόβρυση διαθέτει πολιτικές και αθλητικές εγκαταστάσεις (Ο.Τ. 9, διαδημοτικό γήπεδο, λοιπές ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις) οι οποίες ως στιγμής είτε υπολειτουργούν, είτε δεν αξιοποιούνται επαρκώς. Επίσης, ενώ υπάρχουν δεκάδες ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι, πολλοί από αυτούς στην κυριότητα του Δήμου, δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια να αξιοποιηθούν και να παραδοθούν στους κατοίκους, όπως η πλατεία πίσω από το Γυμνάσιο Λυκόβρυσης.

Ακόμη πρέπει να υπογραμμιστεί ότι το φυσικό περιβάλλον στη Λυκόβρυση αποτελεί έναν πολύ σημαντικό πνεύμονα πρασίνου, όχι μόνο για τον Δήμο μας, αλλά για την ευρύτερη περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, το δάσος Κάσδαγλη και Αργύρη, καθώς επίσης και τα ρέματα της Πύρνας και Δαμάσκου αποτελούν φυσικό πλούτο ο οποίος πρέπει να προστατευθεί, εμπράκτως.

Στην πραγματικότητα απαιτείται άμεσα η αλλαγή νοοτροπίας όχι μόνο από τη δημοτική αρχή, αλλά και από όσα εν τέλει ζητούν οι πολίτες. Όπως στην οικονομία τα πάντα ισορροπούν με την προσφορά και τη ζήτηση, έτσι και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτό που ζητάμε, αυτό λαμβάνουμε, τελικά. Εάν οι πολίτες ζητούν «προσωπικές εξυπηρετήσεις» αυτό έχει ένα σημαντικό κόστος στην συνολική ευημερία του Δήμου.

Οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν ότι η ποιότητα ζωής βελτιώνεται με επενδύσεις σε υποδομές (οδοποιία, πεζοδρόμια), με την βελτίωση των υπηρεσιών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας, με έμφαση στην καθημερινότητα του δημότη, της νέας γενιάς και της τρίτης ηλικίας. Η ποιότητα ζωής θα βελτιωθεί με την καθημερινή εργασία των αιρετών, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και με την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου, εν αντιθέσει με το πολεμικό κλίμα και την έλλειψη σχεδιασμού που επικρατεί σήμερα στον Δήμο.

Κλείνοντας, είναι σαφές ότι τα σοβαρά προβλήματα της Λυκόβρυσης, όπως δηλαδή η ολοκλήρωση της αναθεώρησης του ΓΠΣ που συνδέεται με την δωρεά της ΑΓΕΤ, η διάνοιξη της Λ. Κύμης, η απόκτηση κλειστού γηπέδου μπάσκετ κ.ά.  είναι αδύνατον να επιλυθούν από όσους διοικούν τον Δήμο τα τελευταία χρόνια.

Το όραμα μας είναι η επένδυση στη νέα γενιά της Λυκόβρυσης και της Πεύκης, χωρίς να εννοούμε τη νέα γενιά με όρους ηλιακούς, αλλά με όρους αντίληψης. Η επόμενη μέρα για τον Δήμο μας έχει ήδη ξεκινήσει και εμείς θα είμαστε παρόντες. Το ίδιο να κάνετε και εσείς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet