Παρέμβαση Τ. Μαυρίδη στο Περιφ. Συμβούλιο για αθλητικά έργα & Ο.Τ.9
Κοινωνία

Παρέμβαση Τ. Μαυρίδη στο Περιφ. Συμβούλιο για αθλητικά έργα & Ο.Τ.9

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που έλαβε χώρα την προηγούμενη Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 παρενέβη ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης, αναφορικά με τα θέματα ανακατασκευής του κλειστού γηπέδου μπάσκετ και του γηπέδου ποδοσφαίρου στη Δημοτική Ενότητα Πεύκης, καθώς και του έργου που συντελείται στο Ο.Τ.9 και προβλέπει την κατασκευή δυο κολυμβητικών δεξαμενών, ενός ανοιχτού θεάτρου, ενός αναψυκτηρίου και της πλατείας της Δημοτικής Ενότητας της Λυκόβρυσης.

Αρχικά, ψηφίστηκε ομόφωνα το θέμα για την ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου μπάσκετ στη Δημοτική Ενότητα της Πεύκης. Το εν λόγω θέμα αφορούσε συγκεκριμένα την έγκριση σύναψης και όρων της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για το έργο «Βελτίωση Υποδομών στο Κλειστό Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης της Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης», συνολικού προϋπολογισμού 335.000,00 ευρώ. Μετά τη μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης το εν λόγω έργο θα δημοπρατηθεί άμεσα για την υλοποίησή του.

Η παρουσία και η τοποθέτηση του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Αναστάσιου Μαυρίδη στο Περιφερειακό Συμβούλιο έφερε σε συζήτηση και άλλα δυο εξίσου σημαντικά ζητήματα. Το πρώτο αφορά στην ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στην Πεύκη, έργο Προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο ο Δήμος περιμένει να τεθεί σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα αφορά την ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου άλλα και του περιβάλλοντα χώρου του ταρτάν.

Το δεύτερο ζήτημα που τέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αφορά στο πάγιο αίτημα του Δήμου της ανάληψης από την Περιφέρεια στο 100% της δαπάνης του έργου που πραγματοποιείται σήμερα στη Δημοτική Ενότητα της Λυκόβρυσης, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. Το έργο αυτό αφορά στην κατασκευή του έργου που συντελείται στο Ο.Τ.9 και προβλέπει την κατασκευή δυο κολυμβητικών δεξαμενών, ενός ανοιχτού θεάτρου, ενός αναψυκτηρίου και της πλατείας της Δημοτικής Ενότητας της Λυκόβρυσης, ενώ για την αποπεράτωση του έχει επιβληθεί στους κατοίκους της Λυκόβρυσης ένα ειδικό τέλος.

«Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας πρέπει να δείξει», όπως δήλωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ο κ. Μαυρίδης, «τη δέουσα κοινωνική ευαισθησία και να απαλείψει τη συμμετοχή του Δήμου στο έργο κατά 30%» ενώ. όπως αναφέρεται, «δεσμεύτηκε για ακόμη μια φορά, παρουσία όλου του σώματος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι με την έγκριση αυτής της πρότασης θα καταργηθεί από τους κατοίκους της Λυκόβρυσης το εν λόγο ειδικό τέλος». Ο κ. Μαυρίδης σημείωσε επίσης, ότι ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει ήδη πληρώσει με το 30% της συμμετοχής του ένα αρκετά μεγάλο ποσό της τάξεως των 750.000 ευρώ για την αποπεράτωση του έργου.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Δημητριος Χουσος

    Ξέχασε ο κ. Δήμαρχος να αναφέρει στην περιφέρεια από άγνοια η όχι,ότι υπάρχει ημιτελές και χρήζει ,να προχωρήσει η αποπεράτωση και ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου μπάσκετ στη Δημοτική Ενότητα της Λυκόβρυση ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΝΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΘΩΣ ΡΗΜΑΖΕΙ, ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΗΤΕ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ !!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet