Καθ΄ όλο τον Ιούνιο οι εγγραφές στους Παιδ. Σταθμούς Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Καθ΄ όλο τον Ιούνιο οι εγγραφές στους Παιδ. Σταθμούς Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ξεκινούν από 1η Ιουνίου οι εγγραφές και επαννεγραφές παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για το σχολικό έτος 2017-2018, όπως ενημερώνει το ΝΠΔΔ «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία – Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) του Δήμου.

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως τις 30 Ιουνίου 2017 και θα πραγματοποιούνται στην κεντρική υπηρεσία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που στεγάζεται στον 1ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης κατά τις εργάσιμες ημέρες από 9:00 π.μ. έως 12:00 μ.μ.

Παράλληλα, το ΚΟΙΠΑΠ ενημερώνει και για τις παροχές των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, σημειώνοντας:

  • Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί στεγάζονται σε ιδιαίτερα φροντισμένους χώρους που διαθέτουν όλες τις υποδομές ασφάλειας, εργονομικής διαρρύθμισης και αρχιτεκτονικής σχεδίασης ώστε η καθημερινότητα των παιδιών σας, κατά τη διάρκεια των προσχολικών τους ετών, να κυλά μέσα σε ένα ιδιαίτερα όμορφο, γεμάτο με τα παιδικά χρώματα, περιβάλλον.
  • Το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών προσέχει και μεγαλώνει τα παιδιά σας κατά τις ώρες παραμονής τους στους Παιδικούς Σταθμούς με πολύ φροντίδα και αγάπη, με δημιουργική απασχόληση και διδάσκοντας όλες εκείνες τις γνώσεις που θα τα βοηθήσουν να αναπτυχθούν ομαλά, αλλά και να λάβουν την κατάλληλη προετοιμασία για την πρώτη τους μέρα στο επόμενο μεγάλο σχολείο: το Νηπιαγωγείο. 
  • Η δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου των παιδιών σας στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς περιλαμβάνει, επίσης, ειδική προετοιμασία και γιορτές στις μεγάλες εθνικές επετείους, αλλά και σε όλα όσα γιορτάζουμε στον τόπο μας, δραστηριότητες στους χώρους των Παιδικών Σταθμών με προσκεκλημένους (π.χ. δάσκαλοι χορού κ.λπ.), αλλά και δημιουργικές εξόδους στην πόλη της Λυκόβρυσης – Πεύκης. 
  • Παρέχεται ασφάλιση των παιδιών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.
  • Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί παρέχουν τα υλικά χειροτεχνίας για τις δημιουργικές κατασκευές των παιδιών. 
  • Διαθέτουν ειδικό πούλμαν κατάλληλα διαμορφωμένο για να μεταφέρει με τη μέγιστη ασφάλεια παιδιά προσχολικής αγωγής.
  • Η διατροφή στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς  (πρωινό – μεσημεριανό – απογευματινό) ακολουθεί τα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής. Γευστικές δημιουργίες μαγειρεμένες με πολλή αγάπη για τα παιδιά σας από τις κυρίες της κουζίνας και πάντα με τα καλύτερα υλικά που έχει να προσφέρει ο τόπος μας.
  • Τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς επισκέπτεται παιδίατρος σε εβδομαδιαία βάση, ενώ καλύπτει κάθε έκτακτη ανάγκη όταν αυτή προκύψει στους Παιδικούς Σταθμούς.

Πληροφορίες για την εγγραφή ή επανεγγραφή παιδιών σε έναν από τους ακόλουθους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς:

  • 1ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης: Βαλτετσίου & Κ. Βάρναλη – 15121, Πεύκη.
  • 2ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης: Εθνικής Αντιστάσεως & Γρηγορίου Λαμπράκη – 15121, Πεύκη.
  • Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Δημοτικής Κοινότητας Λυκόβρυσης: Ν. Πλαστήρα & Λευκωσίας – 14123, Λυκόβρυση.

Θα γίνονται δεκτά νήπια που έχουν γεννηθεί έως 28/02/2015 (δηλαδή την 01/09/2017 να έχουν συμπληρώσει τα 2,5 έτη). Επίσης νήπια που δεν έχουν αποκτήσει αγωγή πάνας δεν θα γίνονται δεκτά. Όπως ενημερώνει το Νομικό Πρόσωπο, η επιλογή των παιδιών θα γίνει σύμφωνα με τα κριτήρια του κανονισμού λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, από πενταμελή επιτροπή που συγκροτεί το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΙΠΑΠ, στην οποία συμμετέχει η διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών και ο/η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων των νηπίων. Η επιτροπή συντάσσει και επικυρώνει τους πίνακες επιλογής των νηπίων προς εγγραφή/επανεγγραφή ανά Παιδικό Σταθμό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet