Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον Εθελοντισμό σε Λυκόβρυση & Πεύκη
Κοινωνία

Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον Εθελοντισμό σε Λυκόβρυση & Πεύκη

Στον Εθελοντισμό, τις αξίες που πρεσβεύει και στην ενίσχυση του ανθρώπινου πλέγματος κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης μέσω ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, εστιάζει ο Δήμος και το Γραφείο Εθελοντισμού του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Εθελοντισμού.

Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Εθελοντισμό από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Έτσι, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου, το Γραφείο Εθελοντισμού πραγματοποιεί τριήμερο εκδηλώσεων το Σάββατο 2, την Κυριακή 3 και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017.

Σκοπός της δράσης είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον Εθελοντισμό, η προσέλκυση εθελοντών προκειμένου να εμπλουτιστεί το δίκτυο των εθελοντών του Δήμου, καθώς και η βράβευση των ήδη υπαρχόντων ενεργών πολιτών που στηρίζουν τις δομές και τα προγράμματα του Δήμου.

Ειδικότερα, η δράση του Δήμου και του Γραφείου Εθελοντισμού περιλαμβάνει τις ακόλουθες υποδράσεις:

α) Καμπάνια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και προσέλκυσης των πολιτών με την ανάρτηση αφισών σε δημοτικούς χώρους και καταστήματα, επιχειρήσεις και Συλλόγους (10/11-30/11) και υπαίθριες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης:

  • Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 στην πλατεία Σοφούλη – Πεύκη, 11:00 – 14:00
  • Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2017 στην πλατεία Ηρώων – Λυκόβρυση, 11:00 – 14:00

Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθούν δρώμενα για παιδιά σε συνεργασία με το Σώμα Αεροπροσκόπων και το Ειδικό Σχολείο Κωφών, καθώς και διανομή έντυπου υλικού για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

β) Συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης από γονείς και μαθητές των σχολείων του Δήμου. Η συγκέντρωση των προϊόντων θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

  • Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 στην πλατεία Σοφούλη – Πεύκη.
  • Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στην πλατεία Ηρώων – Λυκόβρυση.
  • Δευτέρα 4 και Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, στον χώρο των σχολείων.

γ) Εκδήλωση βράβευσης των εθελοντών του Δήμου την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, επισημαίνει σχετικά: «Ο Εθελοντισμός είναι δείκτης πολιτισμού και εξυψώνει τις αξίες και τα ιδανικά της ανθρώπινης ζωής αναπτύσσοντας στους κόλπους του την έννοια της αλληλεγγύης και του αλτρουισμού. Μέσα από τις εθελοντικές δράσεις, προάγεται η ενεργή συμμετοχή των συμπολιτών μας, δημοτών και κατοίκων σε δομές που ενδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Η εθελοντική προσπάθεια θεωρείται χρήσιμη και πολύτιμη όσο ποτέ άλλοτε, στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε. Η αξία του Εθελοντισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική και μπορεί να φέρει ουσιαστική αλλαγή και έργο για την κοινωνία μας! Ας τη στηρίξουμε όλοι μαζί, διαδίδοντας το μήνυμα του Εθελοντισμού και την αξία της συλλογικότητας».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Εθελοντισμού, Νίκος Γκαραβέλλας, τονίζει: «Ο εθελοντισμός είναι μία πράξη αγάπης απέναντι σε έναν συνάνθρωπό μας που έχει το έχει ανάγκη. Στην εποχή της μακράς οικονομικής κρίσης, η αξία του Εθελοντισμού έρχεται και μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να προσφέρουμε τη βοήθειά μας χωρίς να σκεφτόμαστε την ανταμοιβή και την ανταπόδοση. Ο Εθελοντισμός δεν είναι απλά άλλη μία λέξη ή ένας όρος, είναι στάση Ζωής. Όλοι μαζί λοιπόν ανυψώνουμε την ιδέα του Εθελοντισμού και συμμετέχουμε στις δράσεις του Δήμου μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet