Κατά της αξιολόγησης οι εργαζόμενοι του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Κατά της αξιολόγησης οι εργαζόμενοι του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Κατηγορηματικά αντίθετο στην αξιολόγηση, την οποία χαρακτηρίζει ως «αντιδραστικό κρατικό έλεγχο», δηλώνει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, που απευθύνει στους εργαζόμενους, το Σωματείο σημειώνει:

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Έχεις πια πείρα για το πώς αξιοποιήθηκε η λεγόμενη αξιολόγηση τα προηγούμενα χρόνια για να διαμορφωθεί και στον Δήμο μας ένα κλίμα τρομοκρατίας και κανιβαλισμού. Πώς αξιοποιήθηκε για να εντατικοποιηθεί η εργασία μας, να μην μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι.

Σήμερα κανένας εργαζόμενος δεν έχει την αυταπάτη ότι στόχος αυτού του ελέγχου είναι η βελτίωση των υπηρεσιών. Γύρω μας η απαξίωσή τους είναι γενικευμένη. Από την πλήρη απαξίωση υποδομών και μηχανημάτων στην καθαριότητα και τις τεχνικές υπηρεσίες, με άμεσο τον κίνδυνο για τη ζωή και την υγεία των συναδέλφων, μέχρι τις τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες. Το επιχείρημα ότι το κράτος επιδιώκει με τον αντιδραστικό έλεγχο τη βελτίωση εργαζομένων και υπηρεσιών μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται.

Αντίθετα, πιο καθαρά από ποτέ φαίνεται η στόχευση της αξιολόγησης: η στοίχιση των εργαζομένων στην υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής.

Το κράτος δεν είναι ουδέτερο. Είναι ταξικό. Η αξιολόγηση που επιχειρούν το μόνο που θέλει να βελτιώσει είναι τη διασύνδεση του κράτους με τα μονοπώλια. Θα αξιοποιηθεί ως δεξαμενή για απολύσεις και για παραδειγματισμό όσων δεν στρατεύονται με τους στόχους του, όσους δηλαδή δεν στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα των συναδέλφων τους και των λαϊκών στρωμάτων των δήμων. Άραγε η κατάσταση στο αμαξοστάσιο δεν προετοιμάζει το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας; Άραγε αναπτυξιακοί οργανισμοί δεν θα γίνουν το όχημα για την ιδιωτικοποίηση τεχνικών και διοικητικών υπηρεσιών;

Ας αναλογισθεί ο καθένας από εμάς αν έχει δει κάποια βελτίωση της ζωής του μέσα από αυτή τη διαδικασία και ας τους γυρίσουμε για μια ακόμα φορά την πλάτη, αρνούμενοι τη συμμετοχή μας στη διαδικασία, για να μην μπορούν να επικαλεστούν την συναίνεση μας στη σφαγή μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet