«Ντου» έκανε ο «Ρουβίκωνας» στο δημαρχείο Λυκόβρυσης-Πεύκης – Τι απαντά η διοίκηση
Κοινωνία

«Ντου» έκανε ο «Ρουβίκωνας» στο δημαρχείο Λυκόβρυσης-Πεύκης – Τι απαντά η διοίκηση

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης στην οποία ενημερώνει περί επίσκεψης μελών της αναρχικής ομάδας του «Ρουβίκωνα» στο δημοτικό κατάστημα της πόλης την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, κάνοντας λόγο «για βίαιη επίθεση στο δημαρχείο».

Ειδικότερα, η δημοτική αρχή Λυκόβρυσης-Πεύκης αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Το μεσημέρι της Παρασκευής 6/11/2020 στο δημαρχείο δεχθήκαμε μια απρόσκλητη, προκλητική «επίσκεψη» από μια ομάδα ανθρώπων που δήλωσαν εκπρόσωποι του «Ρουβίκωνα». Δεν ήταν «παρέμβαση», όπως μας ενημέρωσαν, αλλά μια βίαιη εισβολή στο δημαρχείο και ειδικότερα στο γραφείο του δημάρχου, με σκοπό τον εκφοβισμό αιρετών και εργαζομένων.

Σε περίοδο πανδημίας, κατά την οποία ισχύουν μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού στις υπηρεσίες, αυτά τα άτομα παραβίασαν τα μέτρα και προέβησαν σε μια σειρά ενεργειών, όπως παραβίαση του χώρου των εργαζομένων, παράνομη καταγραφή με κάμερα κινητού χωρίς τη συναίνεση του δημάρχου, συνεργατών και εργαζομένων, διατάραξη της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών και προσπάθησαν να επιβάλουν κλίμα τρομοκρατίας στην πολιτική ζωή της πόλης μας. Γι’ αυτόν τον λόγο καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τις κομματικές οργανώσεις της πόλης να καταδικάσουν αυτή την ενέργεια.

Οι εισβολείς σε ανακοίνωση τους κατηγορούν τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη ότι ευθύνεται για τη μη πληρωμή και για τη δήθεν απόλυση εργαζομένων στον τομέα της Καθαριότητας και ότι αφήνει τα σχολεία με ελλιπή μέτρα υγειονομικής προστασίας, εκθέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τους μαθητές/τριες και τις οικογένειές τους. Κατηγορούν επίσης τον αντιδήμαρχο Σταύρο Μονεμβασιώτη ότι εκφοβίζει και τρομοκρατεί τους εργαζομένους.

Η δημοτική αρχή δεν απαντά σε τραμπούκους και μπαχαλάκηδες. Διά στόματος του κ. Μονεμβασιώτη έχει ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και ενημερώνουμε τους δημότες για τα πραγματικά γεγονότα.

Ο Ν. 4713/20  έδωσε τη δυνατότητα στους Δήμους από την έναρξη του τρέχοντος διδακτικού έτους να καλύψουν τις ανάγκες καθαρισμό των σχολικών μονάδων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας ίσης με το διδακτικό έτος. Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης αξιοποίησε αυτό το μέτρο και ύστερα από σχετική έγκριση του υπουργείου Εσωτερικών (υπ’ αρ. 52360/ 19.8.20) για τον καθορισμό θέσεων πρόσληψης και βάση αυτής προχώρησε στην προκήρυξη 23 θέσεων ατόμων ΙΔΟΧ για κάλυψη αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων (14 πλήρους και 9 τρίωρης μερικής απασχόλησης).

Στην προκήρυξη των θέσεων (αρ. πρωτ. 31092/ 20.8.20), αλλά και στην απόφαση πρόσληψης (με αρ. 33708/ 4.9.20 23) σχολικών καθαριστριών προβλέπεται, ότι σε περίπτωση αναμόρφωσης των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών για την απόδειξη των προσόντων συνεπάγεται ανακατάταξη των υποψηφίων και μη συμπερίληψη κάποιων εκ των ανωτέρω προσώπων στους προσληπτέους, που δεν κατέθεσαν τα απαραίτητα από τον νόμο δικαιολογητικά η σύμβαση καταγγέλλεται.

Αυτό συνέβη με τις πέντε εκ των σχολικών καθαριστριών, οι οποίες δεν διέθεταν τα απαιτούμενα για τη θέση δικαιολογητικά. Συνεπώς δεν έγινε καμία απόλυση, όπως παραπλανητικά υποστηρίζει η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα και δυστυχώς πριν από αυτό ανακοίνωση δημοτικής παράταξης της μειοψηφίας. Αντιθέτως τηρήθηκε ο νόμος.

Σχετικά με την καταβολή των μισθών τους, για αυτήν απαιτείτο αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, μετά από την έγκριση και κατανομή του ποσού για την κάλυψη της μισθοδοσίας από το ΥΠ.ΕΣ., που έγινε στις 8/10.  Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τη νομοθεσία εγκρίνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, κάτι που έγινε στις 30/10. Η διαδικασία έγινε άμεσα από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και συνεπώς τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η καταβολή δεδουλευμένων τους στις 23 καθαρίστριες. Αυτό εξάλλου έγινε γνωστό και κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Σταύρο Μονεμβασιώτη.

Η δημοτική αρχή αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που της δίνεται προκειμένου να εμπλουτίσει το ανθρώπινο δυναμικό της και να καλύψει τις ανάγκες, τηρώντας πάντα τη νομιμότητα, για αυτό όσοι την κατακρίνουν καλό είναι πρώτα να εξετάζουν τους νόμους. Δεν δέχεται υποδείξεις από παρανόμους εισβολείς και ανθρώπους που εκτοξεύουν απειλές και εκφοβίζουν, ούτε και μαθήματα ευαισθησίας για τους εργαζομένους, τους μαθητές και τις οικογένειες τους. Συνεχίζει να λειτουργεί με βάση τη νομιμότητα, το δημόσιο συμφέρον και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών, στους οποίους λογοδοτούμε.

Οι γνωστοί-άγνωστοι μπαχαλάκηδες, οι δήθεν εργατοπατέρες (χωρίς μισό ένσημο πραγματικής εργασίας), καθώς και οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της άκρως παράνομης εισβολής στον Δήμο και στο γραφείο δημάρχου δεν μας εκφοβίζουν. Οι τραμπούκικοι τρόποι «έκφρασης» που προσπαθούν να επιβάλουν απόψεις, οι αντιδημοκρατικές και παράνομες συμπεριφορές πρέπει να είναι καταδικαστέες από όλους στον Δήμο μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet