ΚΕΠ: Κίνδυνος να αποκλειστούν από τα δωρεάν τροφεία 150 οικογένειες
Κοινωνία

ΚΕΠ: Κίνδυνος να αποκλειστούν από τα δωρεάν τροφεία 150 οικογένειες

Το ενδεχόμενο να υποχρεωθούν κάποιες οικογένειες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης που έχουν κάνει αίτηση μέσω ΕΣΠΑ για να φοιτήσουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, να πληρώσουν εξ ολοκλήρου το κόστος για τα τροφεία επισημαίνει η δημοτική παράταξη Κοινωνία Ενεργών Πολιτών (ΚΕΠ).

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, με επικεφαλής τη Μαρία Γώγου, κάνει λόγο για «διοικητική ανεπάρκεια» και «επιτακτική ανάγκη διενέργειας διαχειριστικού ελέγχου» στο ΚΟΙΠΑΠ, καθώς και για «ανικανότητα» που είναι «επικίνδυνη» για τον Δήμο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι η αίτηση του Δήμου μας, μέσω του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ για τη φετινή επιδότηση από το ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς, απορρίφθηκε από τον προσωρινό πίνακα, λόγω του ότι από τον φάκελο που κατέθεσε το εν λόγω ΝΠΔΔ απουσίαζε η εγγυητική επιστολή, η οποία και είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή. Τούτο σημαίνει και εφόσον ο προσωρινός πίνακας επικυρωθεί χωρίς άλλη αλλαγή, ότι για φέτος τουλάχιστον 130 – 150 οικογένειες που δικαιούνταν επιδότηση από το ΕΣΠΑ, λόγω οικονομικών και άλλων αδυναμιών, θα υποχρεωθούν να καταβάλλουν εξ ολοκλήρου τα τροφεία για τα παιδιά τους.

Αρκούσε μια απλή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΙΠΑΠ και ακολούθως μια επικυρωτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να συμπληρωθεί πλήρως ο φάκελος. Εκτός αν το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό, δηλαδή «δυσκολία» κάλυψης του ποσού του 2% επί του συνολικού προϋπολογισμού της συγκεκριμένης δράσης, δηλαδή το ύψος της αξίας της εγγυητικής επιστολής . Τότε καταλαβαίνουμε όλοι, τόσο τη διοικητική ανεπάρκεια του ΚΟΙΠΑΠ και των άλλων ιθυνόντων, όσο και την ακόμα επιτακτικότερη ανάγκη διενέργειας διαχειριστικού ελέγχου. Λυπούμαστε που τόσο γρήγορα δικαιώνεται η βούλησή μας για διαχειριστικό έλεγχο στο εν λόγω νομικό πρόσωπο.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η ανικανότητα όχι απλά κοστίζει αλλά γίνεται πλέον και επικίνδυνη για τον Δήμο μας.

Πλέον πέραν του διαχειριστικού ελέγχου που επιβάλλεται να γίνει έφτασε πια και η ώρα των γενναίων αποφάσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet