Κ. Κουφοπαντελή: Χωρίς σχεδιασμό η πολιτική των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Κ. Κουφοπαντελή: Χωρίς σχεδιασμό η πολιτική των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς Λυκόβρυσης – Πεύκης

Η Κέλλυ Κουφοπαντελή, τακτικό μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΙΠΑΠ, μέλος της δημοτικής παράταξης «Πολίτες Σε Δράση Λυκόβρυση-Πεύκη Μαζί» κοινοποιεί το αίτημα της παράταξής της για αναβολή της σημερινής συνεδρίασης του νομικού προσώπου του Δήμου και εκφράζει τη συνολική διαφωνία με τον τρόπο που η διοίκησή του αντιμετωπίζει το θέμα των τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η κ. Κουφοπαντελή αναφέρει:

Όπως τονίστηκε και στην επιστολή που εστάλη στην πρόεδρο του ΚΟΙΠΑΠ και τα μέλη του Δ.Σ., το θέμα των τροφείων των παιδικών σταθμών του Δήμου μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό, όχι μόνο γιατί αφορά πλήθος συνδημοτών μας, αλλά και δεδομένης της υφιστάμενης οικονομικής συγκυρίας που βρίσκεται η χώρα. Προαπαιτείται χρόνος για την ορθή μελέτη και επεξεργασία πριν προβούμε σε οποιαδήποτε λήψη σχετικής απόφασης για τα τροφεία του έτους 2020-2021.

Η θέση της παράταξης «Πολίτες Σε Δράση Λυκόβρυση-Πεύκη Μαζί» είναι η μείωση των τροφείων. Χρειάζεται να έχουμε εικόνα για την απώλεια εσόδων που θα επιφέρει στον Δήμο αυτό ώστε να μπορούμε να καθορίσουμε και το ύψος της μείωσης, καθώς και να εξειδικευτούν και άλλες παράμετροι που αφορούν τη λειτουργία των παιδικών σταθμών πριν τη λήψη σχετικής απόφασης. Παράλληλα, θα έπρεπε για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα να λαμβάνονται αποφάσεις μετά από διεξοδική συζήτηση και ανάπτυξη των προτάσεων από όλα τα μέλη του Δ.Σ. του ΚΟΙΠΑΠ και τις δημοτικές παρατάξεις.

Παρά όμως το αίτημα μας για αναβολή  της σημερινής (σ.σ.: 4/5) συνεδρίασης και δίχως να λάβουμε οποιαδήποτε απάντηση, ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά έπειτα από δική μας επικοινωνία ότι η διά περιφοράς συνεδρίαση διεξάγεται κανονικά και μάλιστα δίχως να τεθεί το αίτημα αναβολής που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι τριών δημοτικών παρατάξεων προς ψήφιση. Η υπεύθυνη στάση που έχουμε κρατήσει καθόλη τη διάρκεια της αυτοδιοικητικής μας διαδρομής και η ευθύνη που έχουμε απέναντι στους συνδημότες μας, μας υπαγόρευσαν την αποχή μας από αυτή τη συνεδρίαση.

Η πρακτική που ακολουθήθηκε ακυρώνει τον συλλογικό χαρακτήρα του οργάνου του Δήμου, μετατρέποντας τον ρόλο της μειοψηφίας σε διακοσμητικό, και όταν μάλιστα στην ημερήσια διάταξη συμπεριλαμβάνεται ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως είναι τα τροφεία που θα κληθούν να καταβάλλουν οι γονείς την επόμενη σχολική χρονιά.

Προσωπικά θεωρώ την στάση αυτή μη αποδεκτή, καθώς, ανεξάρτητα από πλειοψηφίες και μειοψηφίες, το Δ.Σ. πρέπει να λειτουργεί ως συλλογικό όργανο με διαφανείς διαδικασίες και δημοκρατικότητα, ακολουθώντας όλες τις τυπικές διαδικασίες που ισχύουν για τη δημόσια διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η επιστολή που εστάλη στο προεδρείο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΚΟΙΠΑΠ εκ μέρους της παράταξης αναφέρει τα εξής:

Σε απάντηση της πρόσκλησης  για δια Περιφοράς συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΚΟΙΠΑΠ την Δευτέρα 4/5/2020 , έχω να επισημάνω τα εξής:

  1. Τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δήμου μας είναι εξαιρετικά σοβαρά και επηρεάζουν σημαντικά τον οικογενειακό προγραμματισμό των συμπολιτών μας, ώστε να παίρνονται αποφάσεις με διά περιφοράς συνεδρίαση, στην οποία αδυνατούν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να αναπτύξουν τις προτάσεις τους και απλώς συμμετέχουν στην ψηφοφορία μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.
  2. Ζούμε μια συγκυρία από την οποία θα προκύψει ένα ανασφαλές οικονομικό περιβάλλον, από το οποίο είναι προφανές πως θα ανατραπεί ο οικονομικός προϋπολογισμός των οικογενειών των οποίων τα παιδιά φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας.
  3. Υπάρχουν πολλές παράμετροι λειτουργίας των παιδικών σταθμών που αυτή τη στιγμή αποτελούν μεταβλητές. Ενδεικτικά αναφέρω ότι δεν γνωρίζουμε το πότε θα μπορούν να λειτουργήσουν, πόσους μαθητές θα υποδέχονται ανά αίθουσα, τους περιορισμούς που θα ισχύουν όσον αφορά τη μετακίνησή τους και πολλές άλλες. Είναι λοιπόν τουλάχιστον πρόωρη η λήψη αποφάσεων.

Η παράταξη την οποία εκπροσωπώ κι εγώ προσωπικά προτείνουμε λοιπόν να λειτουργήσουμε ως εξής:

  1. Ζητούμε την αναβολή της διά περιφοράς συνεδρίασης του Δ.Σ του ΚΟΙΠΑΠ για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Αφ’ ενός μεν ώστε να υπάρξουν νεότερες κυβερνητικές οδηγίες για τις παραμέτρους που ανέφερα κι αφ’ ετέρου να γίνει μια ολοκληρωμένη μελέτη στην κατεύθυνση της μείωσης των τροφείων, ειδικότερα λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας που δυστυχώς θα ακολουθήσει. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας που θα πληγούν από την παρατεταμένη αυτή κρίση.
  2. Ζητούμε τη διενέργεια διαδικτυακής συζήτησης μεταξύ των μελών του Δ.Σ. μια ημέρα πριν την ψηφοφορία και αφού έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε με το προεδρείο και τις υπηρεσίες ώστε να έχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να καταθέσουμε τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις που θα διασφαλίζουν τις υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες με μικρότερο κόστος για τους γονείς, ειδικά για τους πληττόμενους συνδημότες μας.

Όσον αφορά το τρίτο Θέμα, σας γνωστοποιώ ότι, με διάθεση συνεργασίας, θέτω την υποψηφιότητα μου για μέλος της επιτροπής εκ μέρους της αντιπολίτευσης. 

Θεωρώ πως πρέπει όλοι μας να δείξουμε την απαραίτητη ωριμότητα. Αφ’ ενός η διοίκηση θα πρέπει να δώσει την απαραίτητη σημασία στις προτάσεις της αντιπολίτευσης και αφ’ ετέρου η αντιπολίτευση θα πρέπει να έχει τον χρόνο, αλλά και τη διάθεση, να καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις που δεν αποτελούν απλώς εξαγγελίες αλλά υλοποιήσιμους στόχους. Θα χαρώ να πάρουμε όλοι μαζί μια κοινή απόφαση που θα ψηφιστεί ευρέως και θα έχει κοινωνικό πρόσημο, με το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες των συνδημοτών μας. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet