Λίγη από τη χαρά των ημερών… έδωσε η Χορωδία του Γυμνασίου Λυκόβρυσης
Κοινωνία

Λίγη από τη χαρά των ημερών… έδωσε η Χορωδία του Γυμνασίου Λυκόβρυσης

Για τρίτη χρονιά φέτος η χορωδία του Γυμνασίου Λυκόβρυσης έψαλλε τα κάλαντα σε διάφορα ιδρύματα σε μια προσπάθεια να δώσει λίγη από τη χαρά των ημερών και σε άλλους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές του σχολείου σχετικά με ανθρώπινες καταστάσεις και ομάδες ανθρώπων που δυστυχώς τα παιδιά αγνοούν.

Έτσι, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 οι μαθητές παρευρέθηκαν στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα στο Μαρούσι, μετά και από την ευγενική πρόσκληση των υπευθύνων, προκειμένου να ζήσουν την καθημερινότητα των μαθητών του ιδρύματος. Οι νεαροί χορωδοί, αφού ενημερώθηκαν για τον ρόλο, τις δράσεις και τους στόχους του Σικιαριδείου, μοιράστηκαν σε εργαστήρια όπου και συνεργάστηκαν με τους μαθητές του ιδρύματος. Στη συνέχεια τραγούδησαν κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια και σε μια ατμόσφαιρα ειλικρινούς χαράς αποχώρησαν δίνοντας αμοιβαία την υπόσχεση και για νέα μελλοντική συνεργασία.

Στο ίδιο χριστουγεννιάτικο πνεύμα, επισκέφθηκαν την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 το Γηροκομείο «Θαλπωρή» στο Μαρούσι λέγοντας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα κάλαντα στους γέροντες τρόφιμους. Η επίσκεψή αυτή των παιδιών έδωσε ιδιαίτερη χαρά στους ηλικιωμένους και μεγάλη συγκίνηση στους μαθητές που ένιωσαν το πραγματικό πνεύμα των γιορτών, το πνεύμα της προσφοράς αγάπης στον συνάνθρωπο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet