Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στις 21/9 και Αιμοδοσία στις 23/9 στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στις 21/9 και Αιμοδοσία στις 23/9 στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης και τα Νομικά του Πρόσωπα ΚΟΙΠΑΠ και ΠΕΑΠ συμμετέχουν και εφέτος στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών. Ταυτόχρονα προσκαλεί όλους τους δημότες που επιθυμούν και μπορούν να συμμετέχουν την 21η Σεπτεμβρίου στη Λαμπαδηδρομία, καθώς και στην Εθελοντική Αιμοδοσία που θα ακολουθήσει (23/9 στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης»), τιμώντας το πνεύμα της προσφοράς στον Άνθρωπο, στη Ζωή, στον Εθελοντισμό και ενισχύοντας τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος.

Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) διοργανώνεται εφέτος για 17η χρονιά. Είναι μια εκδήλωση της ΠΟΣΕΑ, που θεσμοθετήθηκε από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι, μέσα από συνεχείς προσπάθειες και δραστηριότητες, να αναπτύξει  πανανθρώπινες ιδέες, με κυρίαρχη αυτή της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, με στόχο να ευαισθητοποιήσει φορείς και πολίτες.

Η Τελετή Αφής της «Φλόγας Αγάπης» ξεκίνησε το ταξίδι της την 26η Ιουλίου 2019 στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην Αθήνα και συνεχίζει τη διαδρομή της σε πόλεις και χωριά, φτάνοντας στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης στις 21 Σεπτεμβρίου 2019.

Πιο συγκεκριμένα η υποδοχή της «Φλόγας Αγάπης» θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρυσοστόμου Σμύρνης & Ρήγα Φεραίου), ενώ ο τερματισμός της Λαμπαδηδρομίας εκτιμάται στις 20:00 στον Πολυχώρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Αναψυχής της Λυκόβρυσης (Δημοτικό Κολυμβητήριο). Η διαδρομή είναι Δημοτικό Θέατρο – Χρυσοστόμου Σμύρνης – Λεωφόρος Ειρήνης – Λεωφόρος Αμαρουσίου – Νικολάου Πλαστήρα – Αγίας Βαρβάρας – Λυκοβρύσεως – Πολυχώρος Λυκόβρυσης. Στον τερματισμό θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του βωμού θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις.

Την εκδήλωση στηρίζουν το ΕΚΑΒ και η Ελληνική Αστυνομία, ενώ για περισσότερες πληροφορίες ή δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν τον τηλέφωνο αριθμό 210 2852945.

Η Λαμπαδηδρομία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αποτελεί «εναρκτήριο λάκτισμα και πρόσκληση του Δήμου και του ΚΟΙΠΑΠ» για να συμμετέχουν όσοι επιθυμούν στην Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης (Χρ. Σμύρνης & Ρήγα Φεραίου) από τις 12:00 ως τις 18:30. Πληροφορίες στον τηλεφωνικό αριθμό 210 6122730.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά:

«Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Η προσφορά αίματος καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη του ανθρώπου για τη ζωή και τον συνάνθρωπο.

»Είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι πολίτες της Λυκόβρυσης και της Πεύκης συμμετέχουν τόσο μαζικά στις εθελοντικές μας αιμοδοσίες. Σας περιμένουμε τόσο στη Λαμπαδηδρομία, όσο και στην Εθελοντική Αιμοδοσία για να διαδώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα αγάπης και ζωής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet