Λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού στην Πεύκη
Κοινωνία

Λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού στην Πεύκη

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού στην Πεύκη με λιτάνευση της εικόνας του Αγίου. Στον μεθέορτο Εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, πλαισιωμένος ιερείς της Μητρόπολης. Στη συνέχεια τελέστηκε η λιτάνευση στους δρόμους της Πεύκης, στην οποία συμμετείχε πλήθος πιστών.

Ο κ. Κύριλλος προέτρεψε τους πιστούς «να ευγνωμονούμε τον Άγιο Παντελεήμονα, που διαθέτουμε υγεία και ειρήνη τις μέρες αυτές. Να μη θεωρούμε αυτά ως δεδομένα και εαυτούς άφθαρτους και αήττητους». Στη συνέχεια απηύθυνε ευχαριστίες στον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσο Μαυρίδη, τους δημοτικούς συμβούλους, τη φιλαρμονική ορχήστρα της Ελληνικής Αστυνομίας και τους ιερείς που συμμετείχαν στη λιτάνευση.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης δήλωσε σχετικά:

«Οι ευχές μας και προσευχές μας να συνοδεύουν τις αθώες ψυχές που αδίκως χάθηκαν από την πύρινη καταστροφική φωτιά, οδύνη και θλίψη. Η σκέψη μας είναι στους συνανθρώπους μας που ακόμα δοκιμάζονται στις πληγείσες περιοχές.

»Ήταν συγκινητική η προσπάθεια όλων των συνδημοτών μας να προσφέρουν από την πρώτη στιγμή σε είδη πρώτης ανάγκης, ενώ ήταν αθρόα προσέλευση εκατοντάδων συμπολιτών μας μετά από έκκληση που κάναμε για να δώσουν αίμα σε δημόσια νοσοκομεία για τους τραυματίες. Τους ευχαριστούμε θερμά.

»Η κοινωνική μας υπηρεσία, με το ειδικό επιστημονικό προσωπικό, είναι στη διάθεση των πληγέντων Δήμων, προκειμένου να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της όπου αυτό κριθεί σκόπιμο και αναγκαίο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet