Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης: Να βρεθεί σωστή λύση για τη δίχρονη προσχολική αγωγή
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης: Να βρεθεί σωστή λύση για τη δίχρονη προσχολική αγωγή

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς να παλέψουν για να γίνουν οι κατάλληλες υποδομές για εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης αλλά και για σωστή λειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει τα εξής:

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, αναδεικνύεται ότι ακόμα μία φορά αυτοί που καλούνται να πληρώσουν την έλλειψη πόρων και υποδομών είναι οι γονείς, οι παιδαγωγοί και τα ίδια τα παιδιά.

Παρότι εδώ και πολύ καιρό ο Δήμος και το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας, είχαν αποφασίσει να εφαρμόσουν τη δίχρονη προσχολική αγωγή, αφού μετά τα «ήξεις, αφίξεις» από πλευράς υπουργείου τελικά δόθηκε το «πράσινο φως» για την λειτουργία των δύο τμημάτων για τη δίχρονη προσχολική αγωγή στον Δήμο μας. Εκ των υστέρων η επιλογή αυτή των χώρων, φαίνεται ότι είναι ακατάλληλη με βάση καταγγελίες των ίδιων των εκπαιδευτικών, αλλά και δημιουργούν και πρόβλημα στον παιδικό σταθμό που ήδη λειτουργεί στο ίδιο κτήριο.

Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση πως η δημοτική αρχή και το υπουργείο δεν παίρνουν υπόψη τους τις καταγγελίες των εκπαιδευτικών, αλλά και γονέων του παιδικού σταθμού και του νηπιαγωγείου για την ακαταλληλότητα των χώρων και τα προβλήματα που αυτό δημιουργεί.

Είναι πάγια τακτική να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα οι λαϊκές ανάγκες, να καλούνται οι ίδιοι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να λύσουν προβλήματα που θα έπρεπε να έχει καλύψει το κράτος μέσω του κρατικού προϋπολογισμού και να δημιουργήσει εκείνες τις υποδομές που θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οι παιδικού σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα σχολεία με τους καλύτερους όρους με βάση την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Στο όνομα των περικοπών, των ματωμένων πλεονασμάτων, της περιβόητης ανάπτυξης για όλους, πάντα θυσιάζονται οι ανάγκες του λαού, για να δίνονται χρηματοδοτικά πακέτα και φοροελαφρύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Είναι ανάγκη να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε άμεσα να βρεθεί μία σωστή λύση για τη λειτουργία της δίχρονης προσχολικής αγωγής, σε χώρους που θα πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς να παλέψουν για:

  • Να ολοκληρωθεί άμεσα το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο στο Ηλιακό Χωριό που θα δώσει ανάσα στα πολυπληθή σχολεία της Λυκόβρυσης και της Πεύκης.
  • Να καταργηθούν όλα τα τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.
  • Να παρέχονται δωρεάν όλα τα απαραίτητα παιδαγωγικά υλικά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με ευθύνη του Δήμου και του υπουργείου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet