Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης: Να είναι περισσότερο προσεκτικοί αυτοί που κουνούν το δάκτυλο για το οικόπεδο Πέρρου
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης: Να είναι περισσότερο προσεκτικοί αυτοί που κουνούν το δάκτυλο για το οικόπεδο Πέρρου

Η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου μετά από παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης τέθηκε ως έκτακτο θέμα συζήτησης και ελήφθη η απόφαση να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα με την απαράδεκτη κατάσταση στην πλατεία Πέρρου, εκφράζει και το μεγαλύτερο κομμάτι των περιοίκων αλλά και τους υπόλοιπους δημότες της περιοχής, υποστηρίζει η παράταξη.

Μάλιστα, σχολιάζοντας σχετική ανακοίνωση του πρώην δημάρχου Πεύκης Παύλου Καμάρα και του πρώην δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρη Φωκιανού, η Λαϊκή Συσπείρωση σημειώνει: «Εντύπωση βέβαια κάνει η άμεση παρέμβαση δύο πρώην δημάρχων, που γνωρίζουν, όπως αποτυπώνεται και στην ανακοίνωσή τους, το χρόνιο πρόβλημα των περιοίκων, του οικοπέδου, και συνολικά της ευρύτερης περιοχής. Mε μία συνολική τοποθέτηση διαχειριστικού χαρακτήρα, για ένα πρόβλημα που έχουν αντιμετωπίσει όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές τα τελευταία 25 χρόνια, χωρίς να έχει δοθεί όλον αυτόν τον καιρό καμία λύση, παρά αφήνουν τον κόσμο να ζει μέσα στη σκόνη και τη λάσπη και από πάνω του ζητάνε αρκετές χιλιάδες ευρώ για τη δημιουργία μία πλατείας που θα υλοποιηθεί στο άγνωστο μέλλον».

Η τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου «φαίνεται ότι πείραξε πρώτα και κύρια τη δημοτική αρχή, αλλά και όσους έχουν άλλα σχέδια για την ευρύτερη περιοχή, με βάση και τις φήμες για τον ερχομό του Μετρό στον Δήμο μας κάποια χρόνια αργότερα» τονίζει η παράταξη, προσθέτοντας:

«Η απόφαση όμως του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζει την πολιτική βούληση να απαλλαγούν οι περίοικοι από το εντελώς παράλογο χαράτσι, που για κάποιες οικογένειες αγγίζει πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, αλλά και να δοθεί μία -έστω και προσωρινή- λύση στην απαράδεκτη κατάσταση που όλοι οι δημότες ξέρουν ότι επικρατεί στο Ο.Τ.25α».

Και η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης συνεχίζει:

«Πίσω από τις φαινομενικά διαχειριστικές απόψεις και των δύο πρώην δημάρχων, αλλά και όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών, κρύβεται ο μύχιος πολιτικός πόθος τους αυτός ο χώρος να αξιοποιηθεί επιχειρηματικά με ένα υπόγειο πάρκινγκ, με τη μορφή ΣΔΙΤ, κάτι που και οι ίδιοι έχουν εκφράσει κατά καιρούς.

»Η μόνη λύση που έχουν καταφέρει να δώσουν, με τη διαχειριστική ικανότητα που τους διακρίνει, είναι να παραμένει ο χώρος ένα απέραντο υπαίθριο πάρκινγκ, μέσα στη σκόνη και στη λάσπη, και όλοι οι περίοικοι να καλούνται εκβιαστικά να πληρώσουν υπεραξία για ένα σπίτι που απόκτησαν τα προηγούμενα χρόνια, πολλές χιλιάδες ευρώ, σε μία περίοδο που η λαϊκή οικογένεια μετά βίας τα φέρνει βόλτα κάθε μήνα, και πάνω στην ήδη τεράστια φοροληστεία που ασκεί το κεντρικό κράτος, έρχεται να προστεθεί και ο φοροεισπρακτικός ρόλος του Δήμου.

»Εκείνοι που κουνάνε το δάχτυλο στους δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν την πρόσφατη απόφαση θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί, γιατί έχουν ευθύνη. Γιατί είτε από τον ρόλο της δημοτικής αρχής, είτε από άλλα όργανα της Τοπικής Διοίκησης, όντας και ομογάλακτοι με τις διάφορες κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, είτε Ν.Δ. είτε ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν δώσει λύση στο σημαντικό αυτό πρόβλημα.

»Ο καημός τους, όπως και της δημοτικής αρχής, να μην περάσει η συγκεκριμένη απόφαση, δείχνει ότι όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για την ίδια την κατασκευή της πλατείας, αλλά και για το ποιος πληρώνει το μάρμαρο για το οποιοδήποτε έργο. Σε έναν Δήμο που, όπως διατείνεται η δημοτική αρχή, είναι πλεονασματικός λόγω της χρηστής του διαχείρισης, φαίνεται ότι τα πλεονάσματα βγαίνουν από το αίμα και τον ιδρώτα των κατοίκων, από τα χαράτσια και την τοπική φορολογία, όπως ακριβώς και τα ματωμένα πλεονάσματα του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ δεν διοχετεύονται για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

»Η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι στο πλάι και των περίοικων στην προσπάθεια να απαλλαγούν από το απαράδεκτο χαράτσι, αλλά και στον αγώνα για την κατασκευή της πλατείας που θα μπορέσει να αναβαθμίσει και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και να δώσει ανάσα σαν ένας ακόμα ελεύθερος χώρος στην περιοχή μας, μακριά από ιδιώτες εργολάβους που λυμαίνονται τη λαϊκή περιουσία.

»Καλούμε τους περίοικους της πλατείας, αλλά και τους κατοίκους του Δήμου μας, να πάρουν τη σκυτάλη μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να πιέσουν για να δοθεί οριστική λύση, από τη δημοτική αρχή αλλά και την κυβέρνηση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet