Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης-Πεύκης: Ο κρατικός μηχανισμός «λύγισε» για ακόμα μία φορά
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης-Πεύκης: Ο κρατικός μηχανισμός «λύγισε» για ακόμα μία φορά

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο, Τάσο Μαυρίδη, είχε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Συσπείρωσης Λυκόβρυσης-Πεύκης, Άρης Κυριακίδης, προκειμένου να ζητήσει, μεταξύ άλλων, την αποκατάσταση των βλαβών στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Η παράταξη αναφέρει σχετικά:

«Για ακόμα μια φορά, παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων, παρά την έγκαιρη πρόγνωση, ο περιβόητος κρατικός μηχανισμός “λύγισε” κάτω από το βάρος μίας ακόμα αναμενόμενης κακοκαιρίας. Η οργή και η αγανάκτηση για όλους τους εγκλωβισμένους στους δρόμους της Αττικής και κύρια της Αττικής Οδού που έχουμε χρυσοπληρώσει ξεχειλίζει.

Η αγωνία για χιλιάδες νοικοκυριά τα οποία παραμένουν χωρίς ρεύμα, με μικρά παιδιά, εγκύους, νεφροπαθείς, με μηχανική υποστήριξη, συνεχίζεται και σήμερα, παρά την υποχώρηση του χιονιά από χθες το βράδυ. Δεν μπορεί ο Δήμος και ο υπόλοιπος κρατικός μηχανισμός να παραμένει απαθής με την ελπίδα να λιώσει το χιόνι από μόνο του.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Άρης Κυριακίδης, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δήμαρχο, Τ. Μαυρίδη, απαίτησε να προχωρήσουν άμεσα στο άνοιγμα των δρόμων, και όχι μόνο των κεντρικών, για να αποκατασταθούν βλάβες στο ηλεκτρικό δίκτυο, αλλά και να μετακινηθούν άνθρωποι οι οποίοι έχουν ανάγκη να μεταβούν σε νοσοκομεία και αλλού, ή να βρουν ζεστό χώρο να τους φιλοξενήσει.

Η αδυναμία του κρατικού μηχανισμού, με ελλιπή οχήματα, εξοπλισμό και προσωπικό, και στο Δήμο μας, αποκαλύπτει τις ευθύνες των παρατάξεων που υπερασπίζονται τον καπιταλιστικό μονόδρομο. Ο λαός πληρώνει και τις ελλείψεις του κράτους να τον προστατέψει αλλά και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, με τις υποδομές και την προστασία του να μπαίνουν στη ζυγαριά “κόστους-οφέλους”».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet