«Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης»: Μέτρα προστασίας για δημότες και εργαζόμενους από τον κορωνοϊό
Κοινωνία

«Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης»: Μέτρα προστασίας για δημότες και εργαζόμενους από τον κορωνοϊό

«Η κατάσταση που διαμορφώνεται με την επιδημία του νέου κορωνοϊού καθιστά ακόμα πιο επιτακτική και πιεστική την ανάγκη να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα στελέχωσης, υποδομών και λειτουργίας στο σύστημα υγείας της χώρας μας» σημειώνει η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης», προσθέτοντας ότι «οι υπάρχουσες υποδομές και προσωπικό δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου, ενώ αναδεικνύεται η αναγκαιότητα της δημιουργίας και στελέχωσης του Κέντρου Υγείας στην περιοχή της Λυκόβρυσης, σε οικόπεδο του Δήμου που είναι χαρακτηρισμένο για τέτοια χρήση».

Επίσης, σημειώνει ότι απαιτούνται να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, καθώς και την ανακούφιση των πολιτών από τις συνέπειες της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα η παράταξη, στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Άρης Κυριακίδης (επικεφαλής), Παναγιώτης Ασβεστάς και Δημήτρης Πατουλιάς προτείνει:

  1. Είναι πιο επιτακτικό το αίτημα από ποτέ για Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Για αυτόν το λόγο σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αξιοποίηση του χαρακτηρισμένου χώρου στη Λυκόβρυση με τη δημιουργία και στελέχωση του κέντρου υγείας με μόνιμο προσωπικό για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.
  2. Άμεση χορήγηση ειδών καθαριότητας και απολύμανσης για όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο.
  3. Na χορηγηθούν σε όλους τους εργαζόμενους τα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Ειδικά για όσους εργαζόμενους θα κάνουν κατ’ οίκον επισκέψεις σε πιθανά κρούσματα ή νοσούντες να υπάρξει πιο αναβαθμισμένη προστασία, όπως ειδικές στολές μίας χρήσης.
  4. Απολυμάνσεις στους χώρους εργασίας και στα δημοτικά μηχανήματα και οχήματα (π.χ. απορριμματοφόρα κ.ά.), σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού εργασίας.
  5. Μέριμνα και προστασία στους εργαζόμενους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, εργαζόμενοι με αυτοάνοσα νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη κ.λπ.) με ειδικές άδειες χωρίς περικοπές αποδοχών και ασφάλισης.
  6. Γκισέ με τζάμι σε όλες τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης με το κοινό. Δυνατότητα ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής εξυπηρέτησης με το κοινό.
  7. Καμία παρέμβαση στην κανονική άδεια των εργαζομένων. Να εξασφαλίσουν πρόσθετη άδεια επιπλέον της κανονικής, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση: α) Σε όσους εργαζόμενους αρρωσταίνουν, προκειμένου να αναρρώσουν και για πρόληψη της διασποράς. β) Σε ένα μέλος της οικογένειας που έχει άρρωστο παιδί ή ηλικιωμένο ή αν είναι κλειστό το σχολείο ή ο βρεφονηπιακός σταθμός.
  8. Για όσους εργαζόμενους έκλεισαν οι υπηρεσίες τους να μην απασχολούνται με αλλότρια καθήκοντα. Όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζόμενων που θα βρίσκονται για όλο αυτό το διάστημα στη δουλειά και μέτρα προστασίας της υγείας τους. Τώρα Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  9. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 4 μήνες για τα λαϊκά νοικοκυριά με εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ το έτος, προσαυξημένο κατά 1.500 ευρώ για κάθε παιδί.
  10. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 4 μήνες για τους μικρούς ΕΒΕ του Δήμου με εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ το έτος.
  11. Καμιά διακοπή νερού και ηλεκτρικού για τους δημότες.
  12. Καμιά αναγκαστική κατάσχεση για παλιότερα χρέη δημοτών. Να μην χαθεί καμία ρύθμιση χρεών προς τον Δήμο.
  13. Απαλλαγή από τα τροφεία και τα ανταποδοτικά τέλη των Νομικών Προσώπων του Δήμου για όλους τους χρήστες των υπηρεσιών. Έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου στα νομικά πρόσωπα για να καλυφθούν οι ανάγκες μισθοδοσίας των εργαζόμενων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet