ΛΑ.ΣΥ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άμεσα μέτρα για τα κρούσματα στα σχολεία
Κοινωνία

ΛΑ.ΣΥ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άμεσα μέτρα για τα κρούσματα στα σχολεία

Με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κι αναφέρει τα εξής:

Μετά και τα πρώτα κρούσματα στα σχολεία της περιοχής (1ος ΠΑιδικός Σταθμός Πεύκης, 1ο Λύκειο Πεύκης, Λύκειο Λυκόβρυσης) ανοίγει ξανά η συζήτηση για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας της δημόσια υγείας στα σχολεία και της περιοχής μας.

Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες και στον Δήμο μας, όπου ύποπτα κρούσματα μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών σε διάφορα σχολεία αποσιωπώνται από τους διευθυντές στον «βωμό» της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας ή τα πρωτόκολλα είναι τέτοια που αφήνουν τους μαθητές, αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό του σχολείου, εκπαιδευτικό και βοηθητικό, έκθετο στην πανδημία.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, «πετάνε το μπαλάκι» στους γονείς για τη διενέργεια τεστ. Η «ατομική ευθύνη», που η κυβέρνηση ευαγγελίζεται μήνες τώρα, σημαίνει να πληρώνουν οι γονείς για τα τεστ των παιδιών τους στα ιδιωτικά κέντρα.

Είναι ευθύνη των διευθυντών των σχολείων, του Δήμου, αλλά και του ΕΟΔΥ να παρθούν όλα τα μέτρα εκείνα έτσι ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Με παρέμβαση του Δήμου είναι κρίσιμο να γίνουν μαζικά τεστ σε μαθητές και καθηγητές από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, όπως επίσης και τακτικές απολυμάνσεις με ευθύνη του Δήμου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, έθεσε τα προβλήματα από νωρίς, έτσι ώστε να προχωρήσει ο Δήμος, σε συνεργασία με το υπουργείο, σε άμεσα μέτρα για την αποσυμφόρηση των τάξεων, αλλά και την επιμελή καθαριότητα των σχολικών μονάδων, με ταυτόχρονη πρόσληψη μόνιμου και επαρκούς προσωπικού.

Το υπουργείο Παιδείας και ο Δήμος μπορούν και πρέπει να δώσουν άμεση λύση στα οξυμένα προβλήματα που έχουν προκύψει, αλλά και να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις σχετικά με τις δικαιολογημένες απουσίες των μαθητών λόγω ασθένειας η καραντίνας.

Στο πλαίσιο αυτό η παράταξη ζητά:

  • Άμεσα μαζικά τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στις σχολικές μονάδες που έχουν παρουσιαστεί κρούσματα ή κι η υποψία κρουσμάτων, με κάλυψη του κόστους από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Άμεση και τακτική απολύμανση των χώρων εκπαίδευσης, πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου, με ευθύνη και κάλυψη του κόστους από τον προϋπολογισμό του Δήμου.
  • Μέτρα αποσυμφόρησης των σχολικών τάξεων με αξιοποίηση χώρων το Δήμου.
  • Προσλήψεις μόνιμου επαρκούς εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού με βάση τις ανάγκες τις κάθε σχολικής μονάδας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet