ΛΑ.ΣΥ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Πώς να μείνουμε σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό κ. δήμαρχε;
Κοινωνία

ΛΑ.ΣΥ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Πώς να μείνουμε σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό κ. δήμαρχε;

«Η τραγική κατάσταση που βιώνει η Αττική στο έλεος του χιονιά το τελευταίο εικοσιτετράωρο αποδεικνύει ότι τα μέτρα προστασίας για τον λαό της Αττικής που δοκιμάζεται, είναι ανύπαρκτα και ελλιπή», όπως αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, τα μέλη της παράταξης σημειώνουν:

Πίσω από τις τυμπανοκρουσίες και τα παχιά λόγια, για τις προσπάθειες που κάνει ο κρατικός μηχανισμός και ο Δήμος, κρύβεται η σκληρή πραγματικότητα για εκατοντάδες νοικοκυριά και στον Δήμο μας που, εδώ και αρκετές ώρες, βρίσκονται χωρίς ρεύμα και κάποιοι χωρίς νερό. Κρύβεται ένα κράτος που έχει απωλέσει όλες του τις ευθύνες, στη λογική του κόστους.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζόμενων του Δήμου, αλλά και των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, τα προβλήματα είναι πολλά και αδυνατούν να αποκατασταθούν, λόγω του μειωμένου προσωπικού, των υποστελεχωμένων υπηρεσιών, του εξοπλισμού που δεν επαρκεί.

Όσοι επικαλούνται τη σφοδρότητα του φαινομένου, αποκρύπτουν τις ευθύνες ενός κράτους που πάντα βρίσκεται απροετοίμαστο να ανταπεξέλθει σε δύσκολες συνθήκες.  Συνθήκες που όντως ο λαός χρειάζεται έναν μηχανισμό που μπορεί να εξασφαλίσει την κάλυψη ακόμα και των βασικών του αναγκών, όπως το ρεύμα, δηλαδή τη ζέστη και το φαγητό του.

Ειδικά όταν μιλάμε για οικογένειες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, ανθρώπους με προβλήματα υγείας που εξαρτώνται άμεσα από την ηλεκτροδότηση.

Η κεντρική διοίκηση και οι Δήμοι που υπηρετούν την πολιτική κόστους οφέλους, φέρουν ακέραια την ευθύνη, για τις όποιες ελλείψεις, τα προβλήματα αλλά και τις συνέπειες που έχουν στο λαό και της περιοχής μας. Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, του μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους, των απολύσεων, έχει αφήσει απογυμνωμένες υπηρεσίες, και παλαιολιθικά μέσα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, επικοινώνησε με τη δημοτική αρχή για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι του Δήμου μας, ενώ δεν υπήρξε καμία διαβεβαίωση για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Άμεσα το κράτος και η Περιφέρεια να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να αποκαταστήσουν άμεσα την ηλεκτροδότηση, να ανοίξουν τους δρόμους για να μπορούν να μετακινηθούν όσοι το έχουν άμεσα ανάγκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet