ΛΑ.ΣΥ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Τώρα σύγκληση Δ.Σ. για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων
Κοινωνία

ΛΑ.ΣΥ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Τώρα σύγκληση Δ.Σ. για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης-Πεύκης προκειμένου να συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους θα ανοίξουν ασφαλώς τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί ζητά η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στην επιστολή που απευθύνει στον δήμαρχο η παράταξη αναφέρει:

Κύριε Δήμαρχε,

Ενώ βρισκόμαστε εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης χωρίς να παίρνει ουσιαστικά μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και παίζοντας με τις πιθανές μόνο ημερομηνίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες μέρες πριν το άνοιγμα, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές δεν γνωρίζουν αν τελικά και με ποιους όρους θα ανοίξουν. Το γεγονός μάλιστα ότι τα σχολεία ανοίγουν με δόσεις, χωρίς να εντάσσονται στον σχεδιασμό τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αποτελεί ομολογία από την κυβέρνηση ότι δεν λαμβάνει ολοκληρωμένα και ουσιαστικά μέτρα.

Γιατί οι ανάγκες και τα μέτρα που θα εξασφάλιζαν το ασφαλές άνοιγμα όλων των σχολείων είναι γνωστά από τον Αύγουστο. Φώναζαν, πάλευαν και διεκδικούσαν γι’ αυτά γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές: Σχεδιασμός για επιπλέον αίθουσες για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, προσλήψεις επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, ουσιαστική ιχνηλάτηση και μέτρα εκεί που εντοπίζονται κρούσματα.

Είναι μήπως υπερβολικά και ανέφικτα όλα τα παραπάνω; Όχι βέβαια, όμως, προϋποθέτουν σχεδιασμό και χρηματοδότηση.

Απέναντι σε όλα αυτά η δημοτική αρχή, παρά τα αιτήματα των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου, ποτέ δεν συγκάλεσε για να ενημερώσει για την κατάσταση των σχολικών μονάδων και όταν τίθενται ερωτήματα κατά τη διάρκεια των Δημοτικών Συμβουλίων, ποτέ δεν απαντάει επί της ουσίας, αλλά προτιμά να πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στο υπουργείο.

Ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση έχει καταθέσει δεκάδες φορές προτάσεις για λήψη μέτρων προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, η δημοτική αρχή δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο και το μόνο δεδομένο είναι η έναρξη των μαθημάτων με 27άρια και 30άρια τμήματα και ασφυκτικά γεμάτα σχολικά λεωφορεία.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τον δήμαρχο Λυκόβρυσης Πεύκης κ. Μαυρίδη και τη δημοτική του αρχή να προχωρήσει άμεσα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσία των φορέων των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, των γονιών, ώστε να συζητηθούν τα μέτρα που θα πάρει ο Δήμος για το άνοιγμα και την ασφαλή λειτουργία σχολείων, νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών.

Να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση για τις αίθουσες τη προσχολικής αγωγής που ακόμα δεν έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα να λειτουργήσουν για να αποσυμφωρηθεί η κατάσταση στα νηπιαγωγεία, όπως επίσης κατά πόσο έχει προχωρήσει η διαδικασία με την παράδοση των έτοιμων αιθουσών στο Ηλιακό Χωριό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet