Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Αλίμονο στους νέους…
Κοινωνία

Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Αλίμονο στους νέους…

Με αφορμή τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων η ομάδα προβληματισμού Λυκόβρυση Πεύκη 2020 αναφέρεται, με την ακόλουθη ανακοίνωσή της, στους νέους της χώρας μας, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν το μνημόνιο και την οικονομική κρίση.

ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ…

Και τι να κάνεις με τους νέους;

Μάλλον η ερώτηση είναι τι θα κάνουν αυτοί μαζί σου. Το πιο ισχυρό στοιχείο συνοχής για μία κοινωνία με την ευρεία ή την στενή έννοια της, η γενεσιουργός δύναμη της, δεν είναι άλλη από τους νέους. Η γενιά της ύφεσης στην Ελλάδα είναι μάλλον η πιο δημιουργική των τελευταίων δεκαετιών. Αν κάποιος παρατηρήσει με προσοχή θα δει ότι οι νέοι σήμερα δεν είναι μία στρατιά υποτονικών ανέργων.

Είναι περισσότερο μία δραστήρια κοινωνική ομάδα που με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχει αποκτήσει, ιδιαίτερα σε τεχνολογικό επίπεδο, καταφέρνει να ανταπεξέρχεται σε δύσκολες συγκυρίες, να επιβιώνει, να δημιουργεί, να φαντάζεται, να αγωνίζεται, να προσπαθεί μα πάνω από όλα να ονειρεύεται και να αγαπά.

Γιατί οι νέοι δίπλα μας κάνουν σπουδαία πράγματα. Ανοίγουν πρωτότυπες επιχειρήσεις, συμμετέχουν στην κοινωνική και πολιτική ζωή της πόλης, δημιουργούν εθελοντικές ομάδες και μέσω αυτών βοηθούν όσους έχουν ανάγκη ή καθαρίζουν τα πάρκα μας, παίρνουν ως ενσυνείδητη επιλογή το ποδήλατο και όχι το αμάξι. Αυτή η γενιά έχει πολλά να δώσει ακόμα και διαθέτει όλα τα στοιχεία που καθιστούν ένα πολίτη υπεύθυνο και συνειδητοποιημένο. Υπάρχει το πολιτιστικό υπόβαθρο και οι δεξιότητες, που η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να μην αφήσει να πάνε χαμένες. Αν δεν δοθεί το βήμα στους νέους να συμμετέχουν ενεργά και ουσιαστικά στα πάσης φύσεως δρώμενα, χάνουμε ένα πάρα πολύ παραγωγικό κομμάτι του κοινωνικού ιστού της πόλης μας.

Οι νέοι του σήμερα έχουν «τριφτεί» και ανδρωθεί στην Ελλάδα του μνημονίου και της λιτότητας. Αν έχουν τη δημιουργική φαντασία που τους επιτρέπει να επιβιώνουν σε τόσο δύσκολους καιρούς, τότε αναμφισβήτητα μπορούν και επιβάλλεται να συμμετέχουν στα κοινά της πόλης.

Είναι στο χέρι όλων να τους αφήνουν χώρο να κινηθούν και περιθώρια για πρωτοβουλίες. Είναι στο χέρι όλων να τους παρακινούν να εργασθούν για το κοινό καλό χωρίς ωφελιμιστικές βλέψεις.

Σε μία τέτοια εποχή λοιπόν που η τεχνολογία δημιουργεί διαφορετικές δομές και πρακτικές και αλλάζει το τοπίο της κοινωνίας είναι επιτακτική η ανάγκη να ενθαρρύνονται οι νεότεροι να ασχοληθούν με τον τόπο μας.

Από το Γραφείο Τύπου 
Λυκόβρυση Πεύκη 2020

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet