Λυκόβρυση Πεύκη 2020: “Αλλιώς είχαμε συνηθίσει τους Παιδ. Σταθμούς”
Κοινωνία

Λυκόβρυση Πεύκη 2020: “Αλλιώς είχαμε συνηθίσει τους Παιδ. Σταθμούς”

Για “εγωιστική συμπεριφορά” και διάθεση “αλληλοκατηγοριών” κατηγορεί τους δημοτικούς συμβούλους που συμμετέχουν στη διοίκηση των παιδικών σταθμών, η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση Πεύκη 2020, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της και στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Η δημοτική μας ομάδα σε ανύποπτο χρόνο, από το καλοκαίρι που μας πέρασε, προσπαθώντας να σκιαγραφήσει τις προϋποθέσεις σωστής λειτουργίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που εξελέγη τον Μάιο του 2014, ασχολήθηκε με τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας, εντοπίζοντας τα προβλήματα λειτουργίας τους και δίνοντας προς τους νέους δημοτικούς συμβούλους κάποιους προβληματισμούς της για να τους επεξεργαστούν και να πράξουν το καλύτερο δυνατόν. Κι αυτό γιατί το θέμα αφορούσε την πλέον τρυφερή ηλικία των εκκολαπτόμενων  μελλοντικών πολιτών της Πόλης μας, για τους οποίους αξίζει κάθε θυσία και άδολη κοινωνική προσφορά από όλους.

Επίσης τότε επισημαίναμε το πόσο ουσιαστική ανακούφιση προσφέρουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί της πόλης μας στους εργαζόμενους γονείς, οι οποίοι, κάτω από τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, μοχθούν καθημερινά για την επιβίωση των ιδίων και της οικογενείας τους. Έτσι υποδεικνύαμε  για τις άμεσες προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής την απρόσκοπτη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών κάτω από το οποιοδήποτε κόστος, είτε οικονομικό είτε κοινωνικό. Ιδιαίτερα είχαμε επισημάνει τη στελέχωση της διοίκησής τους  από ανθρώπους άδολης προσφοράς, με γνώμονα τον εθελοντισμό και τη διάθεσή τους να προσφέρουν ασυμβίβαστα και αποτελεσματικά, χωρίς ίχνος προσωπικών φιλοδοξιών ή παραταξιακών ή ενδοπαραταξιακών εκδηλώσεων.

Τότε αυτά λέγαμε!  Σήμερα όμως, μετά από πέντε μήνες διοίκησης  της νέας δημοτικής αρχής, παρακολουθούμε με θλίψη και απογοήτευση πως οι τότε επισημάνσεις μας δεν εισακούστηκαν από τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους  οι οποίοι ορίστηκαν ως διοίκηση στους Παιδικούς Σταθμούς και επιβεβαίωσαν κατά τον πλέον αδιάσειστο τρόπο τους φόβους μας. Παρακολουθήσαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο τους πρωταγωνιστές της διοίκησης των Παιδικών Σταθμών, οι οποίοι -με εκατέρωθεν κατηγορίες- προσπαθούσαν να παγιώσουν την εγωιστική τους συμπεριφορά και τη διάθεσή τους να αλληλοκατηγορηθούν, προκειμένου να αποσείσουν τις προσωπικές τους ευθύνες, χωρίς καμιά απολύτως συναίσθηση της αποστολής τους και του λειτουργήματός τους προς τους μικρούς μαθητές των Σταθμών!

Δυστυχώς για τους πιο πάνω αναφερθέντες δημοτικούς συμβούλους, είχαμε επί πολλές δεκαετίες συνηθίσει στην άψογη και υποδειγματική λειτουργία των Δημοτικών Σταθμών, που ήταν για την εκάστοτε δημοτική αρχή το καμάρι και η υπερηφάνεια της. Τόσο που συναγωνίζονταν σε άριστη παροχή υπηρεσιών μεγάλους ιδιωτικούς σταθμούς  της περιοχής μας. Οι πρωταγωνιστές των διαξιφισμών και των αντεγκλήσεων δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η παιδική ψυχή και καρδιά δεν απαλλοτριώνεται με τίποτα!  Απαιτεί σταυρική διάθεση  προσφοράς και χωρίς όρια αγάπη, κάτω από το οποιοδήποτε τίμημα, εάν θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα υπάρχει αύριο για τη πατρίδα μας και το μέλλον της.

Ας το συνειδητοποιήσουν αυτό οι ιθύνοντες όσο πιο γρήγορα μπορούν πριν τα αποτελέσματα της συμπεριφοράς τους κοστίσουν πολύ. Ειλικρινά το απευχόμεθα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet