Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Ανάγκη διαφύλαξης των θεσμών
Κοινωνία

Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Ανάγκη διαφύλαξης των θεσμών

Για την ανάγκη διαφύλαξης των θεσμών κάνει λόγο η ομάδα προβληματισμού Λυκόβρυση Πεύκη 2020, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της και στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Οι μέρες πλησιάζουν και η νέα δημοτική αρχή της πόλης μας αναλαμβάνει τα ηνία των δημοτικών δρώμενων. Έχουμε ξαναγράψει πολλά μέχρι τώρα για το τι περιμένουν οι πολίτες από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Απομάκρυνση από τις στείρες παλαιοπαραταξιακές αντιλήψεις και πολλή δουλειά με διάθεση άδολης προσφοράς.

Ένα δείγμα των νέων αντιλήψεων θα είναι και η αναβάθμιση των εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες είναι ανάγκη να αποκτήσουν ουσία και προοπτική. Αυτό απαιτεί οργάνωση και πολύ καλή ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα οποία πρέπει επιτέλους να μελετούν ενδελεχώς, ώστε να μπορούν να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά και να προτείνουν λύσεις διαποτισμένες από τη δική τους άποψη και γνώμη. Αυτή ακριβώς είναι και η πεμπτουσία της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας.

Η παρέμβασή μας αυτή σκοπό έχει να συμβάλλει στη διαφύλαξη των δημοτικών θεσμών, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν δοκιμαστεί έντονα και έχουν χάσει την ουσία τους και την αποτελεσματικότητά τους, μα το κυριότερο έχουν υποβιβαστεί στη γνώμη των δημοτών.

Αφορμή για όλα αυτά οι πληροφορίες μας ότι την ερχόμενη Παρασκευή 29/8/14 θα υπάρξει κάποια τελευταία συνεδρίαση του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία -εκτός των άλλων- θα λάβει χώρα και ο απολογισμός του δημάρχου! Πόσο έτοιμο θα είναι το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για αυτή την κορυφαία στιγμή; Πόσο είναι απαραίτητο να γνωρίζουν εκ των προτέρων οι δημοτικοί σύμβουλοι την εισήγηση του δημάρχου, ώστε να τοποθετηθούν αβίαστα χωρίς μισαλλοδοξίες και φανατισμούς;

Ευχόμαστε ολόψυχα αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο να είνα το πρόκριμα των νέων αντιλήψεων και προοπτικών γι΄ αυτούς που έπονται και αναλαμβάνουν τη σκυτάλη της πόλης μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet