Λυκόβρυση – Πεύκη 2020: Ανάδειξη της παραρεμάτιας περιοχής της Πύρνας
Κοινωνία

Λυκόβρυση – Πεύκη 2020: Ανάδειξη της παραρεμάτιας περιοχής της Πύρνας

Την ανάδειξη της παραρεμάτιας περιοχής της Πύρνας, στα δυτικά της Λυκόβρυσης, επιχειρεί η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση – Πεύκη 2020, προκειμένου «να έχουν όλοι οι συμπολίτες μας εύκολη πρόσβαση σε αυτόν», όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και τη μηχανή αναζήτησης πληροφοριών Google, στην εφαρμογή google maps, αποτύπωσε την περιοχή ώστε να είναι προσβάσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο. Παράλληλα, οι «πληροφορικάριοι» της παράταξης ετοίμασαν στο youtube  ένα πολύ κατατοπιστικό video (Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΝΑ), στο οποίο αποτυπώνεται όλη η διαδρομή από το κέντρο της Λυκόβρυσης μέχρι την Πύρνα.

«Θεωρούμε ότι έτσι συμβάλλουμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, στην ανάδειξη της περιοχής και την αξιοποίησή της από τους συμπολίτες μας, που πραγματικά έχουν ανάγκη από στιγμές αναψυχής και χαλάρωσης», αναφέρει η Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 στην ίδια ανακοίνωση και προσθέτει:

«Η πόλη μας είναι ένα όμορφο προάστιο στα βόρεια της Αττικής που διαθέτει αρκετό πράσινο και χώρους αναψυχής για τους συμπολίτες μας όλων των ηλικιών. Άλλωστε, και το όνομά της εκεί το οφείλει. Υπάρχει όμως ένας χώρος στα δυτικά της Λυκόβρυσης που πολλοί λίγοι συμπολίτες μας τον γνωρίζουν και ακόμα ελάχιστοι έχουν ακούσει κάτι γι αυτόν. Είναι η παραρεμάτιος περιοχή της Πύρνας,  ένας υπέροχος χώρος πρασίνου, ένα πολύ ειδυλλιακό περιβάλλον, το οποίο χαρακτηρίζεται από το ρέμα της Πύρνας και από μια πανέμορφη εκκλησούλα, η οποία ιστορείται στον Άγιο Σπυρίδωνα.

»Δεν είναι μόνο χώρος αναψυχής και ηρεμίας η Πύρνα. Το ρέμα της συνδέεται με τη σπηλιά της Πύρνας που βρίσκεται στους πρόποδες της Πεντέλης και έχει σχέση με την μυθολογία και τους μετέπειτα ιστορικούς χρόνους. Αλλά για την ιστορία αυτή του χώρου, που αξίζει τον κόπο να την μάθουμε τουλάχιστον εμείς που είμαστε πολίτες αυτής της περιοχής και δημότες, θα επανέλθουμε ειδικά, παρουσιάζοντας την όλη αυτή ιστορικότητα της περιοχής, που είναι στους περισσότερους από εμάς άγνωστη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα».

Στο πλαίσιο των σχετικών προσπαθειών για την ανάδειξη της περιοχής, η παράταξη οργανώνει μια πολιτιστική εκδήλωση, ένα λαϊκό αντάμωμα στον χώρο αυτό, για όλους τους πολίτες και ειδικότερα της Λυκόβρυσης, με ελαφρύ φαγητό, χορό και μουσική από ζωντανή ορχήστρα από τις 13.00 της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου 2018.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet