Λυκόβρυση Πεύκη 2020: «Καμία απάντηση από τον δήμαρχο»
Κοινωνία

Λυκόβρυση Πεύκη 2020: «Καμία απάντηση από τον δήμαρχο»

Προτάσεις για τον δημοτικό φόρο απέστειλε στον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσο Μαυρίδη το μέλος της ομάδας «Λυκόβρυση Πεύκη 2020» Παναγιώτης Ιωάννου.

Στο email του δεν έλαβε καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή, όπως μας μετέφερε σε ανακοίνωση Τύπου, σχολιάζοντας «Αυτή είναι η συνεργασία που θέλει ο δήμαρχος (μόνο στα λόγια και στα χαρτιά)». 

Ακολουθεί το email της ομάδας προς τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης:

«Λυκόβρυση Πεύκη 2020» 
11/11/14

Προς: τον κ. Δήμαρχο
Κοιν: Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου και Δημοτικό Συμβούλιο

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Εδώ και μέρες έχει αναπτυχθεί στην πόλη μας μια σειρά συζητήσεων γύρω από το θέμα της επικείμενης αύξησης των δημοτικών φόρων ως αναπόφευκτη επιλογή της δημοτικής αρχής. Γνωρίζουμε πολύ καλά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και κατανοούμε απόλυτα τις δυσκολίες.

Άλλωστε εσείς προσωπικά έχετε την ανάλογη πείρα όσον αφορά στη διαχείριση τέτοιων προβλημάτων.

Όμως θεωρούμε πως η επιλογή σας αυτή θα έπρεπε να ήταν η έσχατη λύση και η πλέον αναπόφευκτη. Εάν πράγματι έτσι έχουν τα οικονομικά δεδομένα τα οποία σας οδηγούν στη λήψη τέτοιων αποφάσεων σε μια περίοδο που οι συμπολίτες μας δεν αντέχουν ακόμα και τη μικρή αύξηση των δημοτικών φόρων, και αυτό πιστέψτε πως δεν είναι καθόλου υπερβολή, η δημοτική μας ομάδα σκεπτόμενων πολιτών ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ – ΠΕΥΚΗ 2020, καλοπροαίρετα έχει να σας προτείνει κάποιες σκέψεις της οι οποίες όταν υλοποιηθούν ως απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σας θα έχουν τόσο για σας όσο και για τους συμπολίτες μας θετική απήχηση, ιδιαίτερα απευθυνόμενες στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της Πόλης μας.

Εμείς προτείνουμε:

  1. Μεσούσης της οικονομικής κρίσης να γίνει μεγάλη προσπάθεια να διατηρηθούν οι φόροι όπως είναι σήμερα.
  2. Πλήρη απαλλαγή από δημοτικά τέλη των δημοτών με συνολικό εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 20% για τη σύζυγο και κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο τέκνο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτό το εισόδημα δεν προέρχεται από επαγγελματική δραστηριότητα που να παρέχει τη δυνατότητα ασφάλισης.
  3. Μείωση κατά 50% για τους πολύτεκνους, όπως η ιδιότητα αυτή ορίζεται ρητά από τον νόμο, δηλαδή από τέσσερα παιδιά και άνω, καθώς επίσης να έχουν εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και η οικία στην οποία κατοικούν να είναι μέχρι 80 τ.μ.
  4. Πλήρη απαλλαγή σε άτομα με αναπηρία 80% και με ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και η οικία στην οποία κατοικούν να είναι μέχρι 80 τ.μ.

Για τη «Λυκόβρυση Πεύκη 2020»

Παναγιώτης Ιωάννου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet