Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Μήνυμα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
Κοινωνία

Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Μήνυμα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Μήνυμα με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 απευθύνει η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση Πεύκη 2020.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει τα εξής:

Αναμνήσεις του ΄40

Έχουν περάσει 78 χρόνια από την 28η Οκτωβρίου 1940, την ημέρα που έφερε το όνομα της Ελλάδας στα χείλη ολόκληρης της ανθρωπότητας και χώρισε, για τον ελληνικό λαό, τον ιστορικό χρόνο στον πριν την 28η Οκτωβρίου 1940 και αυτόν μετά.

Η ιστορία έγραψε με λυρισμό τη δόξα της γενιάς των Ελλήνων του ΄40 και την άφησε σαν τραγούδι αιωνιότητας σ΄ αυτούς που πιστεύουν στην ελευθερία και τα πανάρχαια και ιερά ιδεώδη της. Ο ιστορικός Ηρόδοτος μας άφησε μια ιερή παρακαταθήκη: «Οι ελεύθεροι λαοί οφείλουν να μάχονται με όλες τους τις δυνάμεις όποιον απειλεί την ελευθερία τους, όποιον καταπατά τα εδάφη τους!». Αυτό ακριβώς έκαναν πράξη οι ηρωικοί αγωνιστές του έπους του ΄40!

Το ελληνικό Έπος του ΄40, από τις πλέον μεγαλειώδεις στιγμές του Ελληνισμού, διήρκεσε, υπό μορφή ορθοδόξου πολέμου, 216 ημέρες. Γιατί μετά η αδάμαστη ελληνική ψυχή αντιστάθηκε στον ναζισμό που την κατέκτησε με την τρομερή πολεμική μηχανή που διέθετε, αλλά δεν την καθυπέταξε, γράφοντας εξίσου σημαντικές ένδοξες σελίδες ιστορίες. Ο αγώνας των Ελλήνων ήταν γεμάτος από λαϊκό παλμό γιατί τον έδωσε το σύνολο του Έθνους, για να διαφυλάξει τα όσια και ιερά της φυλής, την ελευθερία, τη Δόξα, την Ιστορία του. Γιατί η φυλή μας μεγαλουργεί μόνο μονιασμένη! Και το ΄40 ήταν μία από αυτές τις στιγμές της.

Αλλοίμονο στους λαούς που ξεχνούν, δεν έχουν μνήμη, που δεν θυμούνται τις νίκες και τις ήττες τους. Η μνήμη δεν είναι ρομαντισμός όπως τη θέλει η ποίηση. Η ιστορική μνήμη είναι δίδαγμα, είναι ηθική παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές που ακολουθούν. Αυτό ακριβώς είναι το ουσιαστικό νόημα των εθνικών επέτειών που όλοι εμείς οι Νεοέλληνες οφείλουμε να συντηρούμε, όσο κι αν απομακρυνόμαστε από τα γεγονότα. Οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτητικοί συγχρόνως. Μας θέλουν στις επάλξεις έτοιμους να προσφέρουμε, ό,τι κι αν αυτό μας στοιχίσει. Αυτό έπραξαν οι πρωταγωνιστές του Έπους του ΄40. Αυτό θα πράξουμε και εμείς αν ποτέ χρειαστεί! Αυτό ας είναι και το μήνυμα σε όσους μας επιβουλεύονται και μας αμφισβητούν. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΝΤΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΑΔΑΜΑΣΤΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΥΣΙΑ!!!

Χρόνια Πολλά από τη δημοτική παράταξη Λυκόβρυση – Πεύκη 2020! 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet