Λυκόβρυση Πεύκη 2020: «Μία ιστορία που πονά, η αύξηση δημοτικών φόρων»
Κοινωνία

Λυκόβρυση Πεύκη 2020: «Μία ιστορία που πονά, η αύξηση δημοτικών φόρων»

Εναντίον της δημοτικής αρχής Λυκόβρυσης – Πεύκης βάλλεται η ομάδα προβληματισμού «Λυκόβρυση Πεύκη 2020», με αφορμή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για αύξηση του δημοτικού φόρου στη Δημοτική Ενότητα Πεύκης.

Καθώς η απόφαση αναμένεται να παρουσιαστεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014, προκειμένου να ψηφιστεί ή να απορριφθεί, η ομάδα καλεί τη διοίκηση του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη να αναθεωρήσει την απόφαση, σε μία πράξη «ηρωισμού και γενναιότητας», όπως τη χαρακτηρίζει, η οποία θα δείξει στους πολίτες ότι η δημοτική αρχή είναι «δίπλα τους».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Δημοτικοί Φόροι: Μία ιστορία που πονά όλους μας…!!!

Έχουμε από το περασμένο καλοκαίρι γράψει πως η νέα δημοτική αρχή που προέκυψε από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές είχε όλες τις ευνοϊκές προϋποθέσεις να πορευθεί δυναμικά, πρωτότυπα και δημιουργικά, αφήνοντας πίσω της συνήθειες και πολιτικές του παρελθόντος που μόνο καλό δεν έκαναν στην πόλη μας, αλλά απεναντίας τροχοπέδησαν την ανάπτυξή της και την οδήγησαν σε στασιμότητα ή οπισθοδρόμηση. Το λέμε αυτό γιατί κέρδισαν τις εκλογές υποσχόμενοι ένα άλλο ήθος και ύφος εξουσίας το οποίο εμείς χαιρετήσαμε τότε με ενθουσιασμό και αισιοδοξία.

Δυστυχώς λίγοι μήνες άσκησης της δημοτικής εξουσίας στάθηκαν ικανοί να διαψεύσουν αυτή την αισιόδοξη προοπτική. Από τα πρώτα νομοθετήματα της νέας δημοτικής αρχής είναι η αύξηση των δημοτικών φόρων για την Πεύκη κατά 54% και για τη Λυκόβρυση 0%!!! Μία γνωμοδότηση της Οικονομικής της Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Νοεμβρίου 2014 που δημιουργεί ερωτήματα, προβληματισμούς και πάσης φύσεως συνειρμούς για κάθε σκεπτόμενο πολίτη της πόλης μας.

Η νέα δημοτική αρχή προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αλλά δυστυχώς δεν έπεισε κανένα και αυτό φάνηκε από τις ακαριαίες αντιδράσεις όλων ανεξαιρέτως των παρατάξεων είτε αυτές εκπροσωπούνται είτε όχι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι τυχαίο ή όλοι σκέπτονται κακόβουλα και υστερόβουλα; Κατά τη γνώμη του κ. δημάρχου μάλλον έτσι έχουν τα πράγματα! Αλλά δυστυχώς διαψεύδεται οικτρά.

Η νέα δημοτική αρχή δεν έπεισε κανέναν με την επιχειρηματολογία της για την αναγκαιότητα αύξησης των δημοτικών φόρων ως μια από τις πρώτες της επιλογές χρηστής διοίκησης. Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να παρεμβαίνουμε με αυτό τον τρόπο διότι πιστεύουμε ακράδαντα πως η νέα δημοτική αρχή επιλέγει εύκολους τρόπους διοίκησης οι οποίοι μακράν απέχουν από όσα είχαν προεκλογικά υποσχεθεί στους συμπολίτες μας. Παράλληλα δείχνουν πως κινούνται εκτός τόπου και χρόνου με όσα συμβαίνουν γύρω μας, αδιαφορώντας για την καλυτέρευση της ζωής των συμπολιτών μας και την ουσιαστική ανακούφιση της βάναυσα και άδικα δοκιμαζόμενης επιβίωσης τους!!

Όσο και να θέλουν να δικαιολογήσουν την αναπόφευκτη ανάγκη αυτής της επικείμενης αύξησης των δημοτικών φόρων ως σωτήρια και αναγκαία διέξοδο στα συσσωρευμένα οικονομικά αδιέξοδα του Δήμου δεν πείθουν κανένα παρά μόνο τη δημοτική παράταξη που ασκεί την εξουσία, η οποία σύρεται αναπόφευκτα και παλαιοπαραταξιακά σε αποφάσεις άδικες και βάναυσες για τον πολίτη. Δεν έχουν καταλάβει οι δημοτικοί άρχοντες πως ο λαός μας πορεύεται πια σε τεντωμένο σχοινί και κάθε εις βάρος του απόφαση τον ωθεί σε τρομακτικά αδιέξοδα και απογοητεύσεις!! Μήπως αυτό επιδιώκουν τελικά; Τα 119.000 ευρώ που θα εξοικονομηθούν θα σώσουν την κατάσταση ή θα δαπανηθούν σε άρτους και θεάματα ή σε πρόσληψη επικοινωνιολόγου ο οποίος θα στοιχίσει από όσο μαθαίνουμε περίπου 100.000 ευρώ!!! Αυτή, δυστυχώς, είναι η δημιουργική λογιστική που επιδιώκει και στοχεύει η νέα δημοτική αρχή;

Θεωρούμε μέγα ολίσθημα την πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο!!! Έστω και την ύστατη στιγμή ας πρυτανεύσει η λογική και η ουσιαστική μέριμνα για τον πολίτη που τόσο πολύ την υποσχέθηκαν προεκλογικά!!! Είναι ηρωισμός και γενναιότητα να την αναθεωρήσουν. Θα δείξουν πως τον υπολογίζουν και πως είναι δίπλα του στη σταυρική του πορεία της επιβίωσης. Διαφορετικά υποθηκεύουν μια αντιλαϊκή απόφαση που μοιραία αλλά νομοτελειακά όταν θα έρθει ο χρόνος θα ξεπληρωθεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet