Λυκόβρυση Πεύκη 2020: «Να ετοιμαστούν τα σχολεία»
Κοινωνία

Λυκόβρυση Πεύκη 2020: «Να ετοιμαστούν τα σχολεία»

Στις σχολικές εγκαταστάσεις και τις επισκευές και συντηρήσεις οι οποίες πρέπει να πραγματοποιηθούν πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου αναφέρεται, σε ανακοίνωσή της, η ομάδα προβληματισμού Λυκόβρυση Πεύκη 2020 και καλεί τους τοπικούς άρχοντες, απερχόμενους και νεοκλεγέντες να φροντίσουν για το ζήτημα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΘΕΡΙΝΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ

Λίγο πριν κλείσει ο Αύγουστος (έχουμε βάλει το θέμα από τον Ιούλιο), εν μέσω θέρους δηλαδή η ομάδα μας σκέπτεται και προβληματίζεται για όλα τα δημοτικά δρώμενα, τόσο αυτά που αφορούν στους απερχόμενους όσο και αυτά που πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι νέοι που έρχονται.

Σε προηγούμενη παρέμβασή μας είχαμε τονίσει τα θέματα που πρέπει να λάβει υπόψη της η νέα δημοτική αρχή όσον αφορά στην Παιδεία και τις σύγχρονες απαιτήσεις της. Επανερχόμεθα όμως και απευθυνόμεθα στους αποχωρούντες, γιατί αφήνουν τη δημοτική εξουσία ακριβώς με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τους υπενθυμίζουμε τις πολύ απαραίτητες επισκευές και συντηρήσεις των σχολικών συγκροτημάτων της πόλης μας για τα οποία φυσικά έχουν οχληθεί από τους διευθυντές των σχολείων πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Γνωρίζουμε πως για τον σκοπό αυτό προβλέπονται κάποιες ειδικές πιστώσεις. Άσχετα εάν αυτές έχουν δοθεί ή όχι η σωστή μέριμνα για τις ανάγκες των σχολικών συγκροτημάτων της πόλης μας απαιτεί έναν προγραμματισμό και κάποιες ενέργειες παρεμβατικές στα σχολεία μας προκειμένου να ετοιμαστούν για να υποδεχθούν τους μαθητές όλων των βαθμίδων της πόλης μας. Είναι το στοιχειώδες χρέος προς τη νέα γενιά η οποία θα μπει στην παλαίστρα της νέας σχολικής χρονιάς σε συνθήκες αβεβαιότητας και ευρύτερης κοινωνικής απογοήτευσης.

Άλλωστε και οι νέοι δημοτικοί άρχοντες που έρχονται έχουν επαγγελθεί στα προγράμματά τους οράματα και στόχους για την Παιδεία και το μαθητικό πληθυσμό της πόλης μας.

Πρέπει να αντιληφθούν οι δημοτικοί άρχοντες, παλιοί και νέοι, ότι οι εποχές των στείρων υποσχέσεων έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί! Είναι η εποχή των έργων και των ουσιαστικών παρεμβάσεων στα δρώμενα της πόλης μας χωρίς καθυστερήσεις και στείρες δικαιολογίες. Κι όταν μιλούμε για τους μαθητές μας τότε αυτή η διαπίστωση παίρνει διαστάσεις άμεσης αναγκαιότητας και δραστικών ανελαστικών αποτελεσμάτων.

Τα σχολεία μας είναι το δεύτερο σπίτι των παιδιών μας. Ας τους παράσχουμε τα στοιχειώδη, μέσα από το περίσσευμα της καρδιάς μας ακόμα και αν θυσιάσουμε κάποιες άλλες παροχές, απαραίτητες μεν, αλλά δίνοντας μία άλλη ιεράρχηση και προοπτική. Το απαιτεί και το αξίζει το ομορφότερο ανθρώπινο δυναμικό της πόλης μας. Κύριοι δημοτικοί άρχοντες αναμένουμε και να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε οι πρώτοι που θα επαινέσουν και θα συγχαρούν!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λυκόβρυση Πεύκη 2020

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet