Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Τοπική Αυτοδιοίκηση & Παιδικοί Σταθμοί
Κοινωνία

Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Τοπική Αυτοδιοίκηση & Παιδικοί Σταθμοί

Στο ζήτημα της επίλυσης των προβλημάτων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης αναφέρεται η ομάδα προβληματισμού Λυκόβρυση Πεύκη 2020 και καλεί τη νέα δημοτική αρχή να φροντίσει για την ομαλή λειτουργία τους και τη συνέχιση της προσφοράς τους προς τους πολίτες κάτω από οποιοδήποτε τίμημα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Τοπική Αυτοδιοίκηση και Παιδικοί Σταθμοί 

Η νέα δημοτική αρχή ανέλαβε τα ηνία της πόλης μας! Για άλλη μία φορά τους ευχόμαστε κάθε καλό για την πόλη μας και θα είμαστε αυτοί που πρώτοι θα επαινέσουμε τα καλά τους έργα ή θα καυτηριάσουμε τις αβλεψίες τους.

Είναι αλήθεια πως σε κάποια άλλα γραφόμενά μας είχαμε τονίσει τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον χώρο της Παιδείας. Η ομάδα μας όμως δίνει τεράστια σημασία στη συμβολή των Δήμων στην προσχολική ηλικία και ιδιαίτερα στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, οι οποίοι εξ ορισμού προσφέρουν τεράστιο κοινωνικό έργο και όχι πάντα με τις καλύτερες συνθήκες. Τα προβλήματα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών ήσαν και είναι πολλά και οι αιτίες τους πολλές φορές ξεφεύγουν από τις δυνατότητες της εκάστοτε δημοτικής αρχής.

Είναι διαπιστωμένο γεγονός πως η λειτουργία τους και η προσφορά τους στους πολίτες της πόλης μας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συνέπεια, την εργατικότητα και την αυταπάρνηση μερικές φορές των παιδαγωγών και των εργαζομένων σ΄ αυτούς.

Αναγνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος επισημαίνουμε προς τη δημοτική αρχή την αδήρητη ανάγκη της ομαλής λειτουργίας τους και τη συνέχιση της προσφοράς τους προς τους πολίτες της πόλης μας κάτω από το οποιοδήποτε τίμημα! Η νέα δημοτική αρχή και πείρα διαθέτει και θέληση να κατανοήσει πως οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί πρέπει να είναι στις πλέον άμεσες προτεραιότητές της, δείχνοντας ευαισθησία και διάθεση χειροπιαστής κοινωνικής προσφοράς.

Οι νέοι γονείς αναμένουν πολλά από τη νέα δημοτική αρχή. Είναι το πιο ευαίσθητο κομμάτι του κοινωνικού ιστού της πόλης μας. Ένα μεγάλο μέρος τους είναι άνεργοι ή σκληρά εργαζόμενοι με συνθήκες πρωτοφανούς ανασφάλειας και αβεβαιότητας για την επιβίωσή τους και τη συνέχιση της εργασίας τους. Η καθημερινότητά τους θα ανακουφιστεί πραγματικά όταν γνωρίζουν πως ο Δήμος είναι δίπλα τους και συμπάσχει στην ανηφόρα τους που τις περισσότερες φορές είναι πρωτόγνωρα δύσκολη ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή. Καθήκον λοιπόν της νέας δημοτικής αρχής είναι να σκύψει με διάθεση θυσιαστικής προσφοράς προς τους νέους γονείς της πόλης μας αγνοώντας την οποιαδήποτε δυσκολία, δείχνοντας διάθεση επίλυσης όλων των προβλημάτων τους.

Αναγνωρίζουμε πως η ζήτηση είναι μεγάλη και η προσφορά περιορισμένη. Παλιό το πρόβλημα με διαχρονικές διαστάσεις. Όμως σήμερα είναι αδιανόητο να μην βοηθούνται οι νέοι γονείς να διατηρήσουν μία θέση εργασίας ή να διεκδικήσουν μία άλλη όταν είναι άνεργοι, μη μπορώντας να στείλουν με ασφάλεια και παιδαγωγική δημιουργική απασχόληση τα παιδιά τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Πόλης μας, η αποστολή των οποίων έχει όσο ποτέ άλλοτε κοινωνικό χαρακτήρα.

Όμως υπάρχει και μία άλλη πτυχή στο πρόβλημα. Είναι η ουσιαστική προσφορά προς το παιδί που πρέπει να κοινωνικοποιηθεί και να ενταχθεί στην επόμενη βαθμίδα της σχολικής κοινότητας ομαλά, μαθαίνοντας αυτά που θα το βοηθήσουν να γίνει κάποτε ένας ενεργός πολίτης. Οι βάσεις και η διαμόρφωση της προσωπικότητας κτίζονται μοναδικά και ανεπανάληπτα στην προσχολική ηλικία, η σημασία της οποίας είναι ανεκτίμητη. Για όλους αυτούς τους λόγους είναι απαραίτητο η νέα δημοτική αρχή να δημιουργήσει όσο μπορεί πιο γρήγορα ένα βρεφονηπιακό σταθμό που λείπει χαρακτηριστικά από την πόλη μας. Δεν είναι μόνο θέμα φύλαξης των βρεφών. Είναι και θέμα κοινωνικοποίησής τους, γιατί αυτή αρχίζει από την πρώτη στιγμή της γέννησης!

Ας ελπίσουμε πως όλα αυτά τα καλοπροαίρετα που γράφει και σκέπτεται η ομάδα μας θα τα αντιμετωπίσει με την ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα η νέα δημοτική αρχή. Άλλωστε τα έχει υποσχεθεί! Οι μικροί εκκολαπτόμενοι ενεργοί πολίτες της πόλης μας το απαιτούν και το αξίζουν.

Από το γραφείο Τύπου
Λυκόβρυση Πεύκη 2020

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet