Επίσημη παρουσίαση για τη «Λυκόβρυση Πεύκη 2020»
Κοινωνία

Επίσημη παρουσίαση για τη «Λυκόβρυση Πεύκη 2020»

Την επίσημη παρουσία της πραγματοποίησε την Κυριακή 19 Οκτωβρίου η δημοτική ομάδα πολιτικού προβληματισμού «Λυκόβρυση Πεύκη 2020», σε ξενοδοχείο της Κηφισιάς. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε οπτικό υλικό με τα μέλη που συγκροτούν την κίνηση, καθώς και αποσπάσματα από τη μέχρι σήμερα κοινωνική δράση της.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η κ. Μαρία Γώγου (επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης-Πεύκης), ο κ. Γιάννης Αρβανιτάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη, ο κ. Φώτιος Ξηρογιάννης, πρώην δημοτικός σύμβουλος και αρκετοί φίλοι της ομάδας προβληματισμού.

Στην αρχή της εκδήλωσης, ο κ. Παναγιώτης Ιωάννου παρουσίασε τα ιδρυτικά μέλη της συντονιστικής επιτροπής Γιάννη Βακαλόπουλο και Μαρία Γερολυμάτου, καθώς και τα δύο νέα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, Χάρη Χιώτη και Μαρία Δαουτάκου.

Στη συνέχεια τα μέλη της πρωτοβουλίας παρουσίασαν ηλεκτρονικά την όλη δομή της ομάδας, την ιδρυτική της διακήρυξη, τη δράση της και τους στόχους της, καθώς και τα βιογραφικά των μελών της (Δείτε την Παρουσίαση “Λυκόβρυση Πεύκη 2020”).

Όπως αποσαφήνισαν τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας, «παραμένουμε μια δημοτική ομάδα σκεπτόμενων πολιτών που παρεμβαίνει, αξιολογεί και προτείνει για όλα τα θέματα που απασχολούν τη πόλη μας και τους πολίτες της». Επίσης, χαρακτήρισαν ως «θετική» την παρουσία της κ. Μ. Γώγου στην εκδήλωση, όπως κι εκείνη του κ. Φ. Ξηρογιάννη, τονίζοντας «ότι η συντροφιά μας είναι δεκτική προς όλους, γιατί με κανέναν απολύτως δεν είμαστε αντίπαλοι, αντιθέτως προσδοκούμε γόνιμες και εποικοδομητικές συνεργασίες» και προσθέτοντας ότι «εμείς οραματιζόμαστε ένα άλλο ήθος και ύφος στα δημοτικά δρώμενα και αυτό αποδεικνύεται από την παρουσίαση των όσων έχουμε γράψει τόσο για δημοτικά θέματα, όσο και για γενικότερου εθνικού ενδιαφέροντος».

Τελειώνοντας, ο κ. Π. Ιωάννου ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν, ευχόμενος «ο γόνιμος και ξεκάθαρος προβληματισμός για τα δημοτικά δρώμενα, που αναδύεται κάθε φορά από την ομάδα μας, να γίνει σύντομα πράξη και έργο για τους κρατούντες».

Συνέντευξη Τύπου "Λυκόβρυση Πεύκη 2020" (φωτό1)

Συνέντευξη Τύπου "Λυκόβρυση Πεύκη 2020" (φωτό2)

Οι θέσεις της ομάδας προβληματιμού

Η ομάδα μας (Ιωάννου ΠαναγιώτηςΓερολυμάτου Μαρία, Βακαλόπουλος Γιάννης, που είναι και το συντονιστικό όργανο), συγκροτήθηκε στις 6 Ιουνίου 2014, αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές. Είναι ομάδα πολιτικού δημοτικού προβληματισμού που σκέφτεται και γράφει παρεμβαίνοντας στα δημοτικά δρώμενα της πόλης μας, με τα  ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτει, με σκοπό να αναδημοσιεύονται στο τοπικό Τύπο της πόλης μας.

Δεν είμαστε ακόμη μια δημοτική παράταξη που διεκδικεί μερίδιο εξουσίας. Είμαστε πολίτες ενεργοί που επιθυμούμε να παρεμβαίνουμε υποδεικνύοντας το νέο ύφος και ήθος της δημοτικής αρχής που αναμένουν οι δημότες, που μόλις πρόσφατα την επέλεξαν. Προσδοκούμε μια δημοτική αρχή με νέες ιδέες, μια  δημοτική αρχή  που θα εργάζεται με γνώμονα το κοινό καλό των πολιτών του Δήμου, μακριά από μικροπολιτικές παραταξιακές σκοπιμότητες που μόνο διαιρούν, δημιουργώντας συνθήκες οπισθοδρόμησης και ανυπαρξίας ριζοσπαστικών λύσεων και παρεμβάσεων στα πάσης φύσεως συσσωρευμένα προβλήματα του Δήμου μας. Ονειρευόμαστε, χωρίς να είμαστε αιθεροβάμονες, “ένα Δημοτικό Συμβούλιο που θα προσπαθεί να παράγει δημιουργικό δημοτικό πολιτικό λόγο, όπως παλιά η Εκκλησία του Δήμου στην περίοδο της κλασικής αρχαιότητας, διδάσκοντας τους πολίτες τι σημαίνει Δημοκρατία ή τι σημαίνει ανοχή της αντίθετης άποψης και όχι στείρους παραταξιακούς διαξιφισμούς και ατέρμονες προσωπικές αντιπαλότητες, που οδηγούν στην αναποτελεσματικότητα και στις λανθασμένες αποφάσεις.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο σύγχρονος πολίτης, με τα τόσα προβλήματα στην καθημερινότητά του, που κακοποιούν και υποβιβάζουν την επιβίωσή του, που συνθλίβουν την προσωπικότητά του και του αφαιρούν -τόσο για τον εαυτό του όσο και για την οικογένειά του- το δικαίωμα στο όνειρο και την προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο δεν έχει πια περιθώρια ανοχής! Ζητά λύσεις και μάλιστα άμεσες, ζητά μια δημοτική αρχή με σταθερότητα στις αξίες της και ευελιξία στις αποφάσεις της, που θα τον ανακουφίζει και θα του αναβαθμίζει την καθημερινότητά του, που τελματώνει και μάλιστα επικίνδυνα.

Συνέντευξη Τύπου "Λυκόβρυση Πεύκη 2020" (φωτό3)

Για όλους αυτούς τους λόγους η δημοτική μας ομάδα παρεμβαίνει με νηφαλιότητα και διάθεση άδολης προσφοράς από όλους μας. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, αλλά καταθέτοντας την ψυχή μας και τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο μας στη πόλη που ζούμε και αγαπάμε με πάθος και επαγγελματισμό, πιστεύουμε ότι συμβάλλουμε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, στο ποιοτικό της ανέβασμα προς όφελος των συμπολιτών μας, που τιμούμε και σεβόμαστε απεριόριστα.

Ζητούμε από τους  συμπολίτες μας να αξιολογήσουν τις ιδέες, να γίνουν και αυτοί μαζί μας μια δυνατή ομάδα πίεσης για τις αλλαγές και συνήθειες της δημοτικής πρακτικής που προσδοκούμε.

Οι ιδρυτές της πρωτοβουλίας

Ιωάννης ΠαναγιώτουΠαναγιώτης Κ. Ιωάννου: Γεννήθηκε 6/4/1955 και έχει μεγαλώσει στην Πεύκη. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Ιωάννου, δασκάλα και έχει 4 παιδιά (τον Κωνσταντίνο 34 χρόνων, απόφοιτο οικονομικού πανεπιστημίου στις ΗΠΑ, τον Βασίλη 32 χρόνων, απόφοιτο οικονομικού πανεπιστημίου στις ΗΠΑ, παντρεμένος με την Colette και έχουν ένα αγοράκι, είναι στέλεχος στην εταιρεία Sheraton στο Σικάγο, τον Παναγιώτη Α΄ 23 χρόνων, απόφοιτο της σχολής Ευελπίδων και σημερινός ανθυπολοχαγός και την Άννα 20 χρόνων, φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο της Πάτρας στην επιστήμη υλικών).

Αποφοίτησε από τη Σιβιτανίδειο Σχολή ως μηχανικός ηλεκτρονικός, με τίτλους σπουδών marketing, management και μέχρι το 2003 ασχολήθηκε με το εμπόριο στερεοφωνικών συστημάτων και συναγερμών, ιδιοκτήτης για 20 χρόνια αλυσίδας καταστημάτων. Από το 2004 ασχολείται στον ασφαλιστικό τομέα και τελευταία ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Είναι διευθύνων σύμβουλος στην ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης.

Είναι από τα αισιόδοξα εκείνα κύτταρα του ελληνισμού που δικαιώθηκαν με μόχθο και χαμόγελο. Διαθέτοντας ένα πλεόνασμα ενεργητικότητας και καθαρής σκέψης, μπήκε από παιδάκι στο μεροκάματο (ένα από τα φτωχότερα παιδιά της Πεύκης), πουλώντας λουλούδια στον δρόμο, κουβαλούσε βαλίτσες σε ξενοδοχείο και ταυτόχρονα διέθεσε τον εαυτό του σε ότι πίστευε ότι πρόβαλλε την ανθρωπιά της ζωή μας.

Ήταν για 20 χρόνια πρόσκοπος και ιδρυτής του 2ου συστήματος Αεροπροσκόπων Πεύκης. Από 18 χρονών ενεργός πολίτης, είχε λάβει έντονη δραστηριότητα στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973 και φυλακίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού μέχρι τον Φεβρουάριο 1974. Υπηρέτησε τη θητεία για 24 μήνες στην Αεροπορία, ενώ του χαρίστηκαν 10 μήνες από τον στρατό για την αντιστασιακή του δράση.

Έχει διατελέσει 12 χρόνια δημοτικός σύμβουλος (από το 1982) στον Δήμο Πεύκης, όπου και ήταν υποψήφιος δήμαρχος το 1990, ιδρύοντας το 1989 την κίνηση «Πεύκη 2000». Ήταν ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού ΟΡΦΕΑΣ. Ήταν πρόεδρος για 15 χρόνια στη λέσχη Φίλων Metrolife- Φοίνιξ- Εμπορική.

Το 1978 γίνεται πρόεδρος του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Πεύκης και ιδρύει τους Συμβουλευτικούς Σταθμούς. Ήταν μέλος στην ΚΝΕ από το 1975 και αργότερα στο ΚΚΕ μέχρι το 1990. Είναι εμπνευστής του “Φεστιβάλ Παιδιού Πεύκης”. Έχει ενεργή δράση σε πολιτιστικούς συλλόγους, για 20 χρόνια μέλος στη Διεθνή οργάνωση Lions και μέχρι σήμερα μέλος παγκόσμιων φιλοσοφικών συλλόγων.

Πιστεύει στην έντονη ενεργή συμμετοχή του πολίτη και σύνθημά του είναι “Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν”.

Μαρία ΓερολυμάτουΜαρία Γερολυμάτου: Γεννήθηκε στις 11/09/1987 και μεγάλωσε στην Πεύκη. Είναι απόφοιτος της Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστήμιου Αθηνών, με πολύ καλή βαθμολογία και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Εγκληματολογία (Master MA in Criminology, Coventry University ,UK). Διδάσκει ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών από το 2007.

Αυτή τη στιγμή συγγράφει τη διδακτορική της διατριβή για το τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφια με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ. Από τις εκλογές και μετέπειτα δραστηριοποιείτε στη νέα δημοτική κίνηση ΠΕΥΚΗ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ 2020, της οποίας αποτελεί και ιδρυτικό μέλος.

Γιάννης ΒακαλόπουλοςΓιάννης Βακαλόπουλος: Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι Αρκάς στην καταγωγή. Τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στην Τρίπολη και μετά σπούδασε στην Αθήνα Πολιτικές Επιστήμες και Νομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Μετεκπαιδεύτηκε στη Δημόσια Διοίκηση στην Αθήνα και το Παρίσι (ENA) και αφού αποφοίτησε και από τη Παιδαγωγική Τεχνική Σχολή (ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ) διορίστηκε το 1980 στη Δημόσια Εκπαίδευση όπου και υπηρετεί μέχρι σήμερα.

Έχει χρηματίσει επί 24 χρόνια διευθυντής σε Γυμνάσια και Λύκεια και το 2007 κατέλαβε τη θέση του προϊσταμένου Δ/θμιας Εκπαίδευσης. Σήμερα υπηρετει στο 5ο ΓΕΛ Χαλανδρίου ως διευθυντής. Συγχρόνως είναι αναπληρωτής διευθυντής Εκπαίδευσης της Β΄Αθήνας και αντιπρόεδρος του υπηρεσιακού της Συμβουλίου(ΠΥΣΔΕ). Ομιλεί γαλλικά και αγγλικά κι έχει συμμετάσχει σε δεκάδες εκπαιδευτικές αποστολές στο εξωτερικό.

Έχει χρηματίσει δημοτικός σύμβουλος από το 2002-2006. Ήταν πρόεδρος της ΔΕΠ και πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Έχει οργανώσει, από την αρχή της λειτουργίας της, τη Βορέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, στον οποίο ήταν και πρόεδρος του Πνευματικού του Κέντρου, το 2008. Επί δημαρχίας στην Πεύκη του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου ανέλαβε για μία διετία πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πεύκης, με πολισχιδή προσφορά στο πολιτισμό της Πόλης.

Ασχολείται με τη μουσική. Παίζει πιάνο και κιθάρα και είναι απόφοιτος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών, έχοντας χρηματίσει επί 40 χρόνια πρωτοψάλτης σε ιερούς ναούς.

Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο καθηγήτρια Μάρω Λαμπροπούλου και πατέρας τριών παιδιών, επιστημόνων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet