Μήνυμα δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
Κοινωνία

Μήνυμα δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, στις 14 Ιουνίου, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Την ημέρα αυτή, ημερομηνία γέννησης του νομπελίστα ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος και αργότερα το Ρέζους, τιμούμε τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη και την προσφορά του στην κοινωνία

Τιμούμε όλους εκείνους που χαρίζουν ζωή, δωρίζοντας το αίμα τους. Στην χώρα μας οι εθελοντές αιμοδότες έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά οι ανάγκες παραμένουν υψηλές. Γι’ αυτό χρειάζεται ακόμη περισσότερη ενημέρωση, ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή. Είναι αναγκαίο ακόμη περισσότεροι Έλληνες να αντιληφθούν τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς αίματος, να αντιμετωπίσουν τις προκαταλήψεις και τις φοβίες, να πιστέψουν ότι αξίζει να αφιερώσουν δέκα λεπτά από τον χρόνο τους, για να προσφέρουν ένα δώρο ζωής σε αυτούς που το χρειάζονται.

Στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης συνεχίζουμε μια μακρά παράδοση εθελοντισμού, καθώς στην Πεύκη δημιουργήθηκε μια από τις πρώτες Τράπεζες Αίματος. Στην αιμοδοσία που οργανώσαμε πριν τρεις μήνες η ανταπόκριση των συνδημοτών μας ήταν εντυπωσιακή. Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν 138 εθελοντές αιμοδότες, που αποτελεί, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, αριθμό ρεκόρ για τα δεδομένα του Δήμου, οι οποίοι προσέφεραν αίμα για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, αλλά και του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». Ο Δήμος μας να είναι ένα μικρός πληθυσμιακά Δήμος της Αττικής, αλλά στον εθελοντισμό εξελίσσεται σε Δήμο – «πρωταθλητή».

Και θα συνεχίσουμε έτσι.  Ευχαριστώ όλους τους εθελοντές αιμοδότες του Δήμου, αλλά και γενικότερα τους εργαζόμενους και εθελοντές, που στηρίζουν την προσπάθεια με αίσθημα προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet