Μήνυμα Μ. Πατούλη-Σταυράκη για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών
Κοινωνία

Μήνυμα Μ. Πατούλη-Σταυράκη για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

Το βαθύτερο νόημα της Παιδείας και της μόρφωσης αναδεικνύει η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, σε μήνυμά της, με αφορμή τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών.

Συγκεκριμένα, η κα Πατούλη τονίζει:

Μαρίνα Πατούλη: Η δημιουργία ενός καλύτερου και δημοκρατικότερου κόσμου είναι θέμα συλλογικής παιδείας

Το μήνυμα των Τριών Πατέρων της Εκκλησίας μας, πάντα επίκαιρο και παιδαγωγικό, έρχεται στις μέρες μας να υπενθυμίσει τα διαχρονικά πρότυπα ακεραιότητας και ήθους της χριστιανικής αυθεντικότητας, να προτείνει λύσεις στον σύγχρονο κόσμο και να δώσει κατευθύνσεις στις νέες γενιές.

Η ζωή και το έργο των τριών επιφανών Αγίων και Θεολόγων της Ορθόδοξης Χριστιανικής Θρησκείας, προστατών των γραμμάτων και των μαθητών, αποτελεί κιβωτό αέναης έμπνευσης και προβληματισμού για τη σύγχρονη πραγματικότητα και ιδιαίτερα το σχολείο του Αύριο.

Μέσα από τα διδάγματα της ανθρωποκεντρικής φιλοσοφίας τους μπορούμε να οραματιστούμε μια κοινωνία δικαιότερη, με αλληλεγγύη και ανοιχτούς ορίζοντες, υπενθυμίζοντας σε όλους πως η ομοψυχία, η συνεργατικότητα και ο αλληλοσεβασμός μπορούν να συμβάλλουν στην επίτευξη κοινών στόχων. Έχοντας στο επίκεντρο την παιδεία -έτσι όπως την οραματίστηκαν- ως μοχλό ανάπτυξης της κοινωνίας μας, μέσα από μια διαδικασία απελευθέρωσης και όχι εξαναγκασμού και ανελευθερίας- θα μπορέσουμε να δώσουμε κίνητρα στους νέους του σύγχρονου κόσμου για να κάνουν βήματα προόδου, προοπτικής και βιώσιμης εξέλιξης.

Σε μια σκληρή περίοδο για την Πατρίδα μας που όλα δοκιμάζονται και αναιρούνται σε οικονομικό, κοινωνικό και αξιακό επίπεδο η παρακαταθήκη των τριών Ιεραρχών για τον πολιτισμό, τις Επιστήμες και τη νεολαία του Αύριο, είναι ανεκτίμητη. Έχουμε καθήκον ως εκπαιδευτικοί, ως Πολιτεία και φορείς της εκπαίδευσης να συμβάλλουμε όλοι μαζί για τη δημιουργία ενός καλύτερου και δημοκρατικότερου κόσμου. Είναι θέμα συλλογικής παιδείας και έκφρασης πανανθρώπινων και διαχρονικών αξιών του παγκόσμιου πολιτιστικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.

Χρόνια πολλά στους μαθητές και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς

Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη

Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων

Ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Εκπαιδευτικός – φιλόλογος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet