Μείωση τροφείων στους Παιδ. Σταθμούς Λυκόβρυσης – Πεύκης για τρίτεκνους – πολύτεκνους
Κοινωνία

Μείωση τροφείων στους Παιδ. Σταθμούς Λυκόβρυσης – Πεύκης για τρίτεκνους – πολύτεκνους

Μειώνονται τα τροφεία στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Λυκόβρυσης – Πεύκης για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον Δήμο.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Μια σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια από το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ και τη δημοτική μας Αρχή όσον αφορά στους παιδικούς σταθμούς. Όλες οι ενέργειες είχαν σαν στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας τους, αλλά και τη συνεχή αναβάθμιση τους παρά τις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε.

»Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί αποτελούν ένα πραγματικό κόσμημα για τον Δήμο μας. Το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό είναι άρτια καταρτισμένο και εκπαιδευμένο. Παρέχονται υψηλό επίπεδο παροχών, γνώσεων αλλά και δράσεων στα νήπια, που έχουν σαν στόχο την ομαλή ψυχοκινητική τους ανάπτυξη.

»Σεβόμενοι τις δυσβάσταχτες οικονομικές επιβαρύνσεις των δημοτών, πριν από δύο χρόνια προχωρήσαμε σε μείωση των τροφείων παρά τη μείωση της επιχορήγησης από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους κατά 50%, ασκώντας κοινωνική πολιτική για οικογένειες και ειδικές κατηγορίες που το είχαν περισσότερο ανάγκη.

»Επιπλέον, για την εξασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης των νηπίων αγοράσαμε σύγχρονο σχολικό λεωφορείο, αίτημα των γονιών εδώ και πολλά χρόνια.

»Επίσης, μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία ήταν το γεγονός ότι προσλάβαμε 14 άτομα εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικούμ καθώς και παιδίατρο προκείμενου να επανδρωθούν πλήρως οι παιδικοί σταθμοί.

»Επιπλέον, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΙΠΑΠ που πραγματοποιήθηκε 26 Απριλίου 2018 εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που αφορά στις περιπτώσεις των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών».

Πιο συγκεκριμένα:

  • Για φορολογητέο εισόδημα από 0 έως 30.000 ευρώ, θα απαλλάσσονται της καταβολής των τροφείων. Δωρεάν.
  • Για φορολογητέο εισόδημα από 30.001 ευρώ έως 40.000 ευρώ, θα καταβάλλει εισφορά το 50% της εκάστοτε προβλεπόμενης εισφοράς.
  • Για φορολογητέο εισόδημα από 40.001 ευρώ έως 50.000 ευρώ, θα καταβάλλει εισφορά το 40% εκάστοτε προβλεπόμενης εισφοράς.
  • Για φορολογητέο εισόδημα από 50.001 ευρώ έως 60.000 ευρώ, θα καταβάλλει εισφορά το 30% της εκάστοτε προβλεπόμενης εισφοράς.
  • Για φορολογητέο εισόδημα από 60.001 ευρώ και άνω θα καταβάλλει εισφορά το 20% της εκάστοτε προβλεπόμενης εισφοράς.

Η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, δήλωσε σχετικά:

«Ενημερώνουμε με σεβασμό και αγάπη, όλους εσάς που εμπιστεύεστε τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι για τον κάθε γονιό να γνωρίζει τη δομή που έχει εμπιστευτεί το παιδί του. Ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης και η δημοτική Αρχή παραμένουν πιστοί στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις συνεχίζοντας να προσφέρουν στην τοπική μας κοινωνία. Οι γενναίες μειώσεις των τροφείων (0-30.00Ο εισόδημα δωρεάν) για την ειδική κατηγορία των τρίτεκνων, που στην πραγματικότητα είναι η ίδια κατηγορία με τους πολυτέκνους στη δύσκολη εποχή που βιώνουμε, ήταν επιβεβλημένη. Η ανακούφιση των δημοτών μας είναι άμεση προτεραιότητα μας, στα πλαίσια πάντα μιας ανθρωποκεντρικής αλλά ρεαλιστικής, δίχως λαϊκισμούς, πολιτικής.

»Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου μας δεν θα έπρεπε σε καμιά περίπτωση να χρησιμοποιούνται ως πεδίο σύγκρουσης και άσκησης μικροπολιτικής που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

»Συνεχίζουμε με εργατικότητα, σύνεση και όραμα να αγκαλιάζουμε τα παιδιά του Δήμου μας κάνοντάς τα να χαμογελούν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet