«Μετεξεταστέα» τα έργα στα σχολεία Πεύκης και Λυκόβρυσης
Κοινωνία

«Μετεξεταστέα» τα έργα στα σχολεία Πεύκης και Λυκόβρυσης

Αυστηρή κριτική ασκεί η παράταξη του πρώην δημάρχου Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλου στη δημοτική αρχή του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, για την κατάσταση που βρίσκονται τα σχολεία του Δήμου λίγο πριν το πρώτο κουδούνι.

Η Συμμαχία Πολιτών, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία από τις 150 απαραίτητες εργασίες για τα σχολεία που περιλαμβάνονται στη σχετική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, ενώ ταυτόχρονα αγνοεί αγνοεί για μήνες την πρόταση της παράταξης να συζητηθεί το θέμα των σχολείων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Εκτεθειμένος ο δήμαρχος – Το καλοκαίρι πέρασε χωρίς να κάνουν το παραμικρό στα σχολεία μας
Γ. Θεοδωρακοπουλος: Θα ζητήσουν συγγνώμη; Τι θα πούνε τη Δευτέρα στον αγιασμό;

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία όλης της χώρας και οι περισσότεροι από τους 325 Δήμους  έχουν προσπαθήσει να δημιουργήσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες  για τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Δυστυχώς όμως σε αυτούς τους Δήμους, που μέσα στο καλοκαίρι αναβάθμισαν τις σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις, δεν μπορούμε να συμπεριλάβουμε και τον δικό μας.

Κι αυτό το δελτίο Τύπου το συντάσσουμε μετά από μεγάλη σκέψη, γιατί είναι γνωστό ότι η δημοτική μας παράταξη, τα στελέχη της και ο επικεφαλής της, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, λειτουργούμε στον χώρο της Παιδείας  πάντοτε  συνθετικά και σε χαμηλούς τόνους. Και θα συνεχίσουμε σε αυτή τη γραμμή, αν και θεσμικά είμαστε  υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τα παιδιά, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς ότι την περίοδο των διακοπών δεν έγινε καμιά εργασία από αυτές που είχαν δημόσια υποσχεθεί οι διοικούντες. Να να τους ενημερώσουμε για την αδιαφορία της δημοτικής Αρχής Μαυρίδη να αναβαθμίσει τις σχολικές μας μονάδες.

Μια αδιαφορία που τη συναντήσαμε και επί δημαρχίας Φωκιανού, όπου όλοι ενθυμούνται τις μεγάλες πινακίδες του για τα σχολεία που θα… έχτιζε δίπλα στο εργοστάσιο Βενέτη. Εκεί που τελικά έκανε τον… λαχανόκηπο.

Κι έτσι σήμερα το 2ο Δημοτικό Λυκόβρυσης κάνει μαθήματα σε κοντέινερ, ενώ το 1ο Νηπιαγωγείο της Λυκόβρυσης στεγάζεται σε ένα ακατάλληλο κτήριο που έχει ενοικιαστεί στην οδό Λέλας Καραγιάννη, όπου εδώ και δυο χρόνια ο Δήμος δεν έχει ακόμη… καταφέρει ν’  αλλάξει ούτε τον επικίνδυνο μηχανισμό της τέντας.

Ο δήμαρχος έχει επικοινωνιακά διαβεβαιώσει τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς  ότι τη θερινή περίοδο, που τα σχολεία ήταν κλειστά, θα αναβάθμιζε τις κτηριακές υποδομές. Λοιπόν, τη Δευτέρα στα σχολεία θα διαπιστώσουν όλοι ότι καμιά από τις  150 εργασίες που αναφέρονται αναλυτικά στη μελέτη με αριθμό 6 της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο (αριθμός απόφασης 66/2017),  υλοποιήθηκε έως σήμερα. Κι αυτό γιατί η διοίκηση του Δήμου καθυστέρησε τις διαδικασίες και τις συνέπειες τις πληρώνουν τα σχολεία μας, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.  Κι όλα αυτά χωρίς να υπάρχει ούτε ένσταση από ανταγωνιστές, ούτε κάποια άλλη νομική εκκρεμότητα.

«Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. Είναι απαράδεκτο ν’ αρχίζουν οι εργασίες τρεις ημέρες πριν από τον αγιασμό, αντί να τελειώνουν σήμερα. Τέτοια ανικανότητα; Τέτοια αδιαφορία; Περιμέναμε από τη δημοτική Αρχή να έχει ήδη ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς γι’ αυτό το αλαλούμ. Αλήθεια, τι θα πούνε στον αγιασμό της Δευτέρας ο δήμαρχος και οι στενοί συνεργάτες του;  Θα έχουν το θάρρος να πούνε την αλήθεια; Να πούνε δηλαδή ότι πέρασε το καλοκαίρι και δεν έκαναν τίποτα; Ή θα τους δούμε να λένε κι άλλα ψέματα; Να μιλάνε για τις μεγάλες… αγκαλιές τους προς τα σχολεία και για τα… τεράστια ποσά που διαθέτουν; Θα δούμε τη Δευτέρα μέχρι που φθάνουν»  τόνισε  ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Υ.Γ. 1: Δέκα μήνες αναμένουμε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση της δημοτικής μας παράταξης για τα σχολεία μας. Η δημοτική μας ομάδα την έχει επαναφέρει, αλλά ο δήμαρχος δεν τη βάζει στην ημερήσια διάταξη. Τι φοβούνται; 

Υ.Γ. 2: Στη μελέτη του Δήμου αναφέρονται 150 εργασίες που έπρεπε να έχουν γίνει έως τη Δευτέρα. Οι 33 είναι για τα νηπιαγωγεία, οι 69 για τα δημοτικά και οι 48 για τα γυμνάσια και τα λύκεια. Και είναι θέμα αν θα προλάβουν μέσα στο Σαββατοκύριακο για επικοινωνιακούς λόγους δυο ή τρεις.

Υ.Γ. 3: Θέλουμε να συγχαρούμε τον εργάτη του Δήμου ο οποίος την τελευταία εβδομάδα προσπαθεί να καλύψει τον ελαιοχρωματισμό κάποιων σχολείων, από τον οποίο οποίο προφανώς έχουν ζητήσει να μπογιατίσει μερικές μπροστινές πλευρές για να τις ανάγκες του αγιασμού…

Υ.Γ. 4: Επίσης, να συγχαρούμε τους συλλόγους γονέων και πολλούς εθελοντές γονείς οι οποίοι προσπαθούν αυτές τις ημέρες μόνοι τους να ομορφύνουν τα σχολεία τους. Βλέπετε η απουσία της δημοτικής Αρχής είναι κάτι παραπάνω από εμφανής…

 Υ.Γ. 5: Το βάρος της δημοτικής Αρχής έχει επικεντρωθεί αυτές τις ημέρες στην πώληση των προσκλήσεων της δεξίωσης  της παράταξής του δημάρχου για τα τρία χρόνια από την ανάληψη της δημαρχίας. Πού να βρούνε καιρό για τα σχολεία οι άνθρωποι.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet